Kriget mot Parler

Samordnad attack mot Parler: "De försöker sänka oss"

Publicerad 11 januari 2021 kl 11.30

Utrikes. Nätjättarnas mål är att utplåna den populära mikrobloggen Parler, som många flytt till efter att Twitter portat USA:s president Donald Trump. Enligt grundaren John Matze kommer det bli svårt att få upp plattformen igen, eftersom ingen vågar leverera tjänster till dem längre.

Gilla artikeln på Facebook

Mikrobloggen Parler kan vara nerstängd längre än befarat.

Detta sedan Amazon valt att stänga av företagets hundratals servrar.

Men det är inte bara Amazon som angriper tjänsten. Nästan ingen vågar längre ha något med företaget att göra, enligt Parlers grundare John Matze.

"Vi kommer sannolikt vara nere längre än väntat. Det beror inte på mjukvarubegränsningar – vi har vår programvara och allas data är säkrad. Det är snarare att Amazons, Googles och Apples uttalanden till media om att stänga ner oss som fått de flesta andra leverantörer att också sluta erbjuda oss tjänster", skrev han i ett inlägg strax innan Parler stängdes av på måndagen vid 09-tiden svensk tid.

Matze intervjuades också i Fox på söndagen.

– Det är förödande. De arbetar tillsammans för att se till att vi samtidigt förlorar åtkomst inte bara till våra appar utan de stänger faktiskt av alla våra servrar i kväll. De försöker att inte bara döda appen utan också att rasera hela företaget. Och det är inte bara dessa tre företag. Varje leverantör, från sms-tjänster till e-postleverantörer till våra advokater, dumpade oss samma dag, säger han i Fox och påpekar att det som nu sker på nätet är "extremt skrämmande".

Enlligt John Matze kommer Parler försöka återuppstå så fort som möjligt. Men det blir svårt när ingen leverantör vill hjälpa dem. Eftersom nätjättarna inte accepterar Parler, vågar ingen annan heller göra det, förklarar han. Målet är att utplåna Parler.

"Parler är mitt 'final stand' på nätet. Jag kommer inte skapa något konto på någon annan social medieplattform. Parler är mitt hem. Vi ses snart", påpekar Matze i inlägget på Parler.


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Tusentals protesterade på Facebook. Men utpekade mannen får jobba kvar inom staten – trots bildbevis.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Kultur

Phil Spector död i corona. Demonproducenten och mördaren har avlidit.0 

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0