Maktstriden i SD

Sannfinländarna varnas för SD-samarbete

Publicerad 14 september 2015 kl 00.10

Utrikes. SD-ledningens beslut att kapa banden till SDU utan att partikongressen får ta ställning till frågan får på nytt hård kritik. Nu släpper Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk Ungdom ett skriftligt uttalande som varnar dess finska moderparti för att samarbeta med SD om partiet inte följer demokratiska spelregler.

Gilla artikeln på Facebook

I uttalandet påminner Finsk Ungdoms ordförande Sebastian Tynkkynen och vice ordförande Aleksi Hernesniemi om att SD tidigare har kritiserat de andra partierna för att agera odemokratiskt, när de genom DÖ utestängde SD från reell politisk makt.

"Det som händer nu är att Sverigedemokraterna agerar på precis samma sätt själva: den demokratiska processen inom rörelsen respekteras inte och de demokratiskt valda representanterna utestängs från sin rättmätiga makt", skriver Finsk Ungdom i uttalandet.

– Sannfinländarna och Sverigedemokraterna är de enda partier i sina respektive länder som står upp för en ansvarsfull invandringspolitik. Det är viktigt att gemensamt kunna fundera hur samarbete i invandringsfrågan skulle kunna ske på nordisk nivå, men signalerna om att demokratiska spelregler inte respekteras inom Sverigedemokraterna är bekymrande, säger ordförande Sebastian Tynkkynen, som även är vice ordförande för Sannfinländarna.

Förbundets vice ordförande Aleksi Hernesniemi, som även är ledamot i partistyrelsen för Sannfinländarna, uppmanar SD att ompröva sitt beslut.

– Sverigedemokraterna kan rätta till sitt misstag genom att föra dialog med nyvalda ordföranden Jessica Ohlson, som hela tiden varit tydlig med att hon vill samarbeta med moderpartiet, säger han.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0