Maktstriden i SD

Sannfinländarna varnas för SD-samarbete

Publicerad 14 september 2015 kl 00.10

Utrikes. SD-ledningens beslut att kapa banden till SDU utan att partikongressen får ta ställning till frågan får på nytt hård kritik. Nu släpper Sannfinländarnas ungdomsförbund Finsk Ungdom ett skriftligt uttalande som varnar dess finska moderparti för att samarbeta med SD om partiet inte följer demokratiska spelregler.

Dela artikeln

I uttalandet påminner Finsk Ungdoms ordförande Sebastian Tynkkynen och vice ordförande Aleksi Hernesniemi om att SD tidigare har kritiserat de andra partierna för att agera odemokratiskt, när de genom DÖ utestängde SD från reell politisk makt.

"Det som händer nu är att Sverigedemokraterna agerar på precis samma sätt själva: den demokratiska processen inom rörelsen respekteras inte och de demokratiskt valda representanterna utestängs från sin rättmätiga makt", skriver Finsk Ungdom i uttalandet.

– Sannfinländarna och Sverigedemokraterna är de enda partier i sina respektive länder som står upp för en ansvarsfull invandringspolitik. Det är viktigt att gemensamt kunna fundera hur samarbete i invandringsfrågan skulle kunna ske på nordisk nivå, men signalerna om att demokratiska spelregler inte respekteras inom Sverigedemokraterna är bekymrande, säger ordförande Sebastian Tynkkynen, som även är vice ordförande för Sannfinländarna.

Förbundets vice ordförande Aleksi Hernesniemi, som även är ledamot i partistyrelsen för Sannfinländarna, uppmanar SD att ompröva sitt beslut.

– Sverigedemokraterna kan rätta till sitt misstag genom att föra dialog med nyvalda ordföranden Jessica Ohlson, som hela tiden varit tydlig med att hon vill samarbeta med moderpartiet, säger han.


Nyheter från förstasidan

Liberal har tröttnat på Israelfjäsk

Fredrik Segerfeldt förstår ingenting. "Mina liberala vänner tycker helt plötsligt att etnonationalism är kosher."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Utrikes

USA placerar Tomahawk-robotar i Tyskland

Beslutet på Nato-toppmötet.. Kan bestyckas med kärnvapen och har betydligt större räckvidd än de nuvarande systemen.0 

Banker börjar stänga AFD:s konton

Tyska partiet hotas av politikernära branschen.. Finanssektorn börjar stänga av AFD från sina tjänster efter valsuccén.0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0