SD-kravet: Hissa Israels flagga över Rosenbad

Publicerad 16 maj 2021 kl 08.20

Inrikes. Sverigedemokraterna vill att den svenska regeringens högkvarter på Rosenbad ska hissa Israels flagga. Nu anklagas partiet för att bryta mot sin egen politik om främmande staters flaggor.

Dela artikeln

På sociala medier har utländska regeringar hyllats av svenska liberaler efter att ha hissat Israels flagga på sina regeringsbyggnader under den pågående konflikten med Palestina.

Hittills har 145 personer på den palestinska sidan rapporterats dödade, varav 41 barn. Israel har rapporterat tio döda, varav två barn.

"Regeringskanslierna i Wien och Ljubljana har hissat Davidsskölden. Något för Rosenbad, kanske...?" skriver liberalen Erik van der Heeg på Facebook.

Där får han snabbt svar från SD-toppen Mattias Karlsson:

"Australien har gjort detsamma. SD:s Björn Söder har skickat in en begäran om detta till regeringen. Håll inte andan i väntan på att det skall ske dock..." skriver Karlsson i sin kommentar.

Mattias Karlsson får i sin tur en kommentar från den före detta SD-toppen Patrik Ehn, som hänvisar till Sverigedemokraternas egen policytext om flaggor. Där står det att "myndigheter endast ska föra den svenska flaggan, eventuella gästflaggor och myndighetsspecifika flaggor".

Mattias Karlsson har inte svarat på inlägget från Patrik Ehn.

Bild:

© Melker Dahlstrand

Mattias Karlsson (SD).


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0