Nya SD
Det försvunna invandringspolitiska programmet varnar bland annat för att svenskarna "riskerar att bli en minoritet i det egna landet".

SD-ledningen mörkar invandringspolitiskt program – läs hela här

Publicerad 6 maj 2015 kl 19.46

Inrikes. Sverigedemokraternas invandringspolitiska program antogs enhälligt av medlemmarna. Trots det har SD-ledningen i tysthet rensat bort programmet, som innehåller flera skarpa formuleringar, från partiets hemsida.

Dela artikeln

Under fliken "åsiktsdokument" på sverigedemokraterna.se återfinns en lång rad inriktningsprogram för olika områden som kriminalpolitik, skolpolitik, energipolitik, arbetsmarknadspolitik, djurskyddspolitik, landsbygdspolitik och arbetsmiljöpolitik.

Men något dokument som rör partiets stora profilfråga – invandringspolitiken – går inte att hitta någonstans på hemsidan. Trots att ett sådant existerar.

Fria Tider har fått tag på en kopia av det invandringspolitiska programmet, som antogs av medlemmarna på partiets riksårsmöte i maj 2007. Dokumentet innehåller flera skarpa formuleringar och slår bland annat fast att svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land.

"Massinvandringen, tillsammans med den höga nativiteten hos vissa invandrargrupper och frånvaron av en assimileringspolitik, innebär att svenskarna inom några decennier riskerar att bli en minoritet i det egna landet. Denna utveckling kommer att påverka alla aspekter av samhällslivet och förvandla vårt land till oigenkännlighet", står det i dokumentet. 

En källa inom partiet uppger till Fria Tider att det var den kontroversielle SD-toppen Mattias Karlsson som beordrade en it-tjänsteman att köra över medlemmarna och rensa bort programmet från nätet. Karlsson har tidigare uppmärksammats för sin ambition att föra partiet i en mer vänsterliberal riktning med mindre fokus på invandring. Han proklamerade nyligen att hans mål är att SD ska bli ett "antirasistiskt mittenparti".

– Karlsson gjorde det här på egen hand och valde att gå emot ett demokratiskt beslut ifrån landsdagarna. Det är ju beslut från medlemmarna som ska vara tillgängligt för medlemmarna att få läsa, kan man tycka, säger källan.

Fria Tider har pratat med den utpekade tjänstemännen, som varken kan bekräfta eller dementera uppgifterna. SD:s presschef Henrik Vinge förnekar dock att Mattias Karlsson skulle ha legat bakom beslutet.

– Det är inte Mattias Karlsson som hanterar hemsidan och vad som publiceras där, säger han.

Enligt Vinge försvann det invandringspolitiska programmet redan i samband med att den nuvarande hemsidan lanserades år 2010.

– Mycket av det som ingick i programmet på den gamla hemsidan har implementerats i de andra programmen och ytterligare en del presenteras under fliken "vår politik", uppger Henrik Vinge vidare.

Fria Tider har gjort sökningar på ett större antal formuleringar som ingick i programmet och inte hittat någon som förekommer på SD:s hemsida. Under fliken "vår politik" återfinns bara korta ställningstaganden kring invandringspolitiken utan mer ingående principiella resonemang.

Läs SD-medlemmarnas invandringspolitiska dokument nedan:


Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.