Nya SD
Intervjun med Mattias Karlsson publicerades i Smålandspostens pappersupplaga idag.

Karlsson om SD:s nya inriktning

Publicerad 12 juni 2015 kl 17.22

Politik. SD-toppen Mattias Karlsson, 37, talar nu ut om partiets framtid i en stor intervju i Smålandsposten. Bland annat bekräftar han att SD nu är redo att rösta ja till förslag från de andra partierna – även i frågor där invandringen tillåts öka.

Dela artikeln

– Vi kommer inte konsekvent rösta nej och jävlas i alla frågor. I de frågor där vi har möjlighet att påverka om regeringen sitter kvar eller inte kommer vi att försöka fälla den om man håller fast vid invandringspolitiken. Men det är väldigt få frågor som är kabinettsfrågor, säger Mattias Karlsson i intervjun.

Mattias Karlsson säger att han tror att Sverige kan minska invandringen utan att tvingas säga upp internationella konventioner. Detta eftersom andra länder har lägre invandring trots att de har skrivit under samma internationella överenskommelser.

– Det handlar om hur regelverket är utformat, säger han.

Inom SD beskrivs ofta Mattias Karlsson som en tydlig vänsterprofil, som gärna debatterar sjukförsäkringar och olika former av bidrag men som sällan talar om sådant som företagsamhet och eget ansvar. Något som har en lång historia, om man får tro SD-toppen själv.

– Jag kommer från en arbetarsläkt och de som haft uttalade politiska åsikter har varit vänster, allt från socialdemokratin och till och med längre vänsterut. Så när jag började intressera mig för politiska frågor, det gjorde jag ganska tidigt vid tretton års ålder, så blev det naturligt med någon form av vänsterperspektiv, säger han till Smålandsposten.


Nyheter från förstasidan

Expressen avpublicerar ledarartikel om judisk flicka

Spred falsk historia från skola i Göteborg. "Har inte gått att verifiera händelseförloppet i detalj."0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0