SD-politiker uppmanar till skatteuppror: "Dra av invandringen i deklarationen"

Publicerad 21 november 2015 kl 16.10

Skatt. Thoralf Alfsson, populär SD-märkt bloggare och lokalpolitiker i Kalmar, uppmanar svenska skattebetalare som tröttnat på att betala för asylkaoset att göra ett yrkande för "ökade levnadsomkostnader till följd av invandringen" i sin deklaration.

Gilla artikeln på Facebook

© Riksdagen

Thoralf Alfsson (SD).

På sin blogg skriver Thoralf Alfsson att skatteupproret handlar om att markera sitt missnöje med att en så stor andel av Sveriges skattemedel går till migration och integration, istället för till skola, vård och omsorg.

"Mitt förslag är att man i inkomstdeklarationen yrkar ett avdrag för fördyrande kostnader med anledning av massinvandringen. Dessa kostnader kan vara t.ex inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder", skriver han.

SD-politikern är noga med att påpeka att yrkandet inte har några rättsliga utsikter att bifallas, och därför bör framställas som ett så kallat öppet yrkande. Då är avdraget fullt lagligt och kan inte leda till skattetillägg.

"Har man tur kan avdraget gå igenom men i annat fall måste Skatteverket granska deklarationen manuellt och avslå yrkandet. Tänk om tusentals människor yrkar på ett sådant avdrag. Generaldirektören Ingemar Hansson skulle inte bli glad och det skulle säkert få medial uppmärksamhet", skriver Alfsson i bloggen.

Thoralf Alfsson satt tidigare i riksdagen för Sverigedemokraterna men petades inför valet 2014 av Mattias Karlsson, som istället placerade Paula Bieler på valbar plats.


Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nya skandalvideon. Invandrare på stan talar ut om sina drömmar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

"Kränkande och rasistiskt", enligt tingsrätten. Nu tvingas pensionär på Östermalm betala nästan 30.000 kronor.0 

Mer från Skatt

Studie: Sverige behöver halvera marginalskatt

Konkurreras ut av utlandet.. Nästan inga nya stora företag skapas i Sverige – på grund av bostadsmarknaden och skattetrycket.0 

Vetenskap

Studie: Myt att man bara kan ha 150 kompisar. Forskare motbevisar "Dunbars tal".0 

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus