Hemlöse Rolf
SD har nu kört hemlöse Rolf, 88, till ett hotell.

SD sökte upp hemlöse Rolf direkt – betalar för hotell

Publicerad 13 februari 2020 kl 20.47

Inrikes. Joakim Lamottes reportage om 88-årige Rolf i Trelleborg, som tvingas bo i sin bil, har väckt heta känslor. SD Trelleborg valde att omedelbart söka upp Rolf – och har nu kört honom till ett hotell.
– Vi kommer stå för mat och husrum tills kommunen tar sitt ansvar, säger Helmuth Petersén (SD) till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

© Skane.se

Helmuth Petersén (SD).

Läs också: 90-årige Rolf bor i bilen – kommunen vägrar hjälpa honom

– Är det så här man ska sluta? säger den gråtande 88-åringen Rolf i Joakim Lamottes reportage, som lades upp på Facebook på torsdagen.

I reportaget framgår att Rolf nu tvingas bo i sin bil i Trelleborg – fast han arbetat och betalat skatt hela livet. Trots att han är nästan 90 år gammal får han ingen plats på ett äldreboende av kommunen.

Sverigedemokraternas oppositionsråd i Trelleborg, Helmuth Petersén, säger att partiet omedelbart efter att ha hört talas om fallet vid 15-tiden skickade folk för att leta reda på den hemlöse åldringen.

– Han är hittad nu, jag fick ett samtal för bara fem minuter sedan om att han är på väg till ett hotell där vi installerar honom. Vi kommer att stå för mat och husrum tills kommunen tar sitt ansvar, säger Helmuth Petersén.

SD-politikern säger sig vara övertygad om att Rolf hade fått hjälp direkt om han haft "ett annat efternamn".

– Det är uppenbarligen så att har man ett annat efternamn så får man hjälp tidigare. Han har ett vanligt efternamn och då får man kanske inte den hjälp man har rätt till.

– Våra äldre i den generationen som Rolf tillhör är vana vid att försöka att inte vara någon till last. Man vill försöka klara sig så länge man kan, och när man inte längre kan det förväntar man sig att samhället ska hjälpa till, säger Petersén.


Inbördeskriget i Syrien och Irak

Spektakulära räden början på slutet för IS. Hundratals tungt beväpnade jihadister i stor kortege fick möta Allah.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Feministerna lockar barn med gratis medlemsskap. Småglin ska möjliggöra fortsatt skattefinansierad kamp mot "rasism".0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.