Hemlöse Rolf

Lamotte: Kommunen placerade Rolf bland grovt kriminella invandrare

Publicerad 22 februari 2020 kl 12.00

Inrikes. Trelleborgs Allehanda har publicerat en artikel om hemlöse Rolf, 88, som bodde i sin bil i Trelleborg. Joakim Lamotte, som avslöjade den äldre mannens situation, hävdar att tidningen "mörkar sanningen", skriver han på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Under lördagen har Trelleborgs Allehanda publicerat en artikel rubricerad "Lamottes kampanj för hemlös man – inte hela sanningen", där tidningen skriver om det boende som kommunen erbjudit den hemlöse 88-åringen Rolf.

Lokaltidningen hävdar att Joakim Lamotte överdrivit den hemlöse mannens situation.

Lamotte har tidigare kallat boendet som kommunen erbjöd den äldre mannen för en plats för kriminella och knarkare.

Frilansjournalisten slår snabbt tillbaka mot tidningen, som han menar "skönmålar" hemmet.

Enligt Lamotte provade Rolf att bo där men blev utsatt såväl fysiskt som psykiskt av andra boende och kände sig tryggare av att bo i bilen.

"Rolf var livrädd för vissa på boendet. Trots det gav kommunen honom inget annat hem. Detta tycker uppenbarligen lokaltidningen Trelleborgs Allehanda är bra gjort av kommunen. Därför publicerar man idag ett skönmålande reportage om det aktuella boendet och framställer det som en bra plats för Rolf att spendera sina kanske sista år i livet. Däremot väljer Trelleborgs Allehanda att inte berätta vilka brott som begåtts av personer som blivit placerade på boendet. Men det tänker jag göra", skriver Lamotte på Facebook.

Han har alltså gått igenom domar gällande de som bor på hemmet.

Bland andra handlar det om en man från Afghanistan som är dömd för kvinnomisshandel av en förståndshandikappad tjej, olaga hot, stöld, brott mot knivlagen, våld mot tjänsteman och rattfylleri. Den afghanske medborgaren har även blivit avvisad från ett tidigare boende sedan han hotat både patienter och personal, enligt Lamotte.

Där finns också en serbisk man med ett digert brottsregister på 60 avsnitt som framför allt handlar om narkotikabrott, stöld och rattfylleri. Invandraren har även varit misstänkt för mord.

Vidare inhyser boendet en man från Kongo, som enligt Lamotte är dömd för misshandel, olaga hot, skadegörelse, våldsamt motstånd och övergrepp i rättssak. Mannen är just nu misstänkt för dopningsbrott, brott mot knivlagen rån, olaga hot mot grupp och skadegörelse. Även denne ska ha hotat personal och boende på tidigare boenden.

"Det vore intressant att veta om journalisterna på Trelleborgs Allehanda och handläggarna på Trelleborgs kommun skulle vilja att deras egna föräldrar levde på detta boende på ålderns höst?", fortsätter Lamotte.

Journalisten undrar också varför Trelleborgs Allehanda skrivit en artikel om honom utan att låta honom komma till tals.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0