FN:s migrationsavtal

SD varnar för FN:s migrationsavtal: "Uppmanar till statlig styrning av media"

Publicerad 30 november 2018 kl 16.02

Inrikes. Sverigedemokraterna går nu ut och varnar för FN:s invandringspakt som Sverige planerar skriva under i december. Partiets Paula Bieler menar att avtalet uppmanar till statlig kontroll över invandringsdebatten.

Gilla artikeln på Facebook

En rad länder har meddelat att de inte kommer skriva under FN:s hårt kritiserade globala migrationsavtal. Länderna menar att avtalet främjar mer massinvandring och utgör ett hot mot säkerheten.

Sverige kommer dock skriva under, har den svenska regeringen officiellt meddelat.

Migrationspakten har även kritiserats för att inskränka yttrandefriheten, att den försöker få länderna att tysta en öppen mediedebatt om invandringen.

Det är nu detta som Sverigedemokraterna varnar för.

– Det finns vissa explicita formuleringar som är minst sagt allvarliga, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler i en film på fredagen. Det finns en skrivning om hur stater bör förhålla sig till media. Där står att man bör utbilda journalister i att använda rätt terminologi och fakta i diskussionen om invandring. Och att man bör ta till konsekvenser, som att dra in stöd, om media agerar på fel sätt.

– Även om skrivningen vid en första anblick kan ses som lovvärd, där det handlar om att motverka spridning av hat, så är det ytterst allvarligt, åtminstone i vår mening, att man vill delta i och skriva under ett FN-avtal som faktiskt uppmanar eller inspirerar länder att från statligt håll styra medier. Där passeras en gräns med råge, påpekar hon.


Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Bara var sjunde svensk håller på Trump

Stor majoritet hoppas på vänsterkandidaten Biden. Endast bland SD-väljare har Trump ett knappt försprång.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0