FN:s migrationsavtal

SD varnar för FN:s migrationsavtal: "Uppmanar till statlig styrning av media"

Publicerad 30 november 2018 kl 16.02

Inrikes. Sverigedemokraterna går nu ut och varnar för FN:s invandringspakt som Sverige planerar skriva under i december. Partiets Paula Bieler menar att avtalet uppmanar till statlig kontroll över invandringsdebatten.

Gilla artikeln på Facebook

En rad länder har meddelat att de inte kommer skriva under FN:s hårt kritiserade globala migrationsavtal. Länderna menar att avtalet främjar mer massinvandring och utgör ett hot mot säkerheten.

Sverige kommer dock skriva under, har den svenska regeringen officiellt meddelat.

Migrationspakten har även kritiserats för att inskränka yttrandefriheten, att den försöker få länderna att tysta en öppen mediedebatt om invandringen.

Det är nu detta som Sverigedemokraterna varnar för.

– Det finns vissa explicita formuleringar som är minst sagt allvarliga, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler i en film på fredagen. Det finns en skrivning om hur stater bör förhålla sig till media. Där står att man bör utbilda journalister i att använda rätt terminologi och fakta i diskussionen om invandring. Och att man bör ta till konsekvenser, som att dra in stöd, om media agerar på fel sätt.

– Även om skrivningen vid en första anblick kan ses som lovvärd, där det handlar om att motverka spridning av hat, så är det ytterst allvarligt, åtminstone i vår mening, att man vill delta i och skriva under ett FN-avtal som faktiskt uppmanar eller inspirerar länder att från statligt håll styra medier. Där passeras en gräns med råge, påpekar hon.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Rikspolischefen: Sverige "fylls på" med kriminella

Går snabbare än vad polisen hinner låsa in. "Det är väldigt stor påfyllning av ungdomar hela tiden".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Analys: Magnus Stenlund. Därför kommer du få finansiera S-politikern med guldbyxorna – år efter år.0 

Vetenskap

Järnmeteorit hittad efter nedslag i Uppland. Första fyndet i sitt slag på över 60 år.0 

Kultur

Disney varnar för rasism i "Mupparna". Klassiska serien klassas som "stötande innehåll".0 

Bidragsmyndighet polisanmäler Fria Tider-avslöjande. MPRT tror sig ha blivit hackade.0