USA-kravallerna

Sheriffens uppmaning: Skjut plundrare

Publicerad 2 juni 2020 kl 18.01

Utrikes. En sheriff i Florida kallade till presskonferens – och uppmanade invånarna i countyt att skjuta dem som plundrar bostäder under raskravallerna.

Gilla artikeln på Facebook

I sociala medier sprids uppmaningar om att de svarta mobbar som plundrar och slår sönder affärer i amerikanska städer istället ska rikta in sig på bostadsområden där vita människor bor.

Grady Judd som är sheriff i Polk county i Florida, riktade på en presskonferens måndagens presskonferens en uppmaning till kriminella som planerar att angripa människors hem.

– Om ni värdesätter era liv bör ni förmodligen inte göra det i Polk county. För folket i Polk county gillar skjutvapen, de har vapen – jag uppmuntrar dem att äga vapen – och de kommer att befinna sig i sina hem ikväll med sina vapen laddade, förklarade Judd.

Sheriffen fortsatte:

– Och om du försöker bryta dig in i deras hem för att stjäla eller starta bränder rekommenderar jag dem starkt att skjuta ut dig ut ur huset med sina vapen. Så lämna vårt samhälle i fred.

Grady Judd sade att de ursprungliga protesterna i countyt – det så kallade Lakelandområdet strax öster om Tampa – urartade i "civil oro" under helgen, rapporterar Fox 13 News.

– Vi kommer att jaga rätt på dig och låsa in dig om du gör begår brott, sade sheriffen.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0