Skolans förklaring till sexattackerna: Din dotter är "blond och söt och därför spännande att ge sig på"

Publicerad 5 oktober 2016 kl 19.08
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En flicka i en mellanstadie­klass i Eskilstuna har tvingats byta skola sedan hon utsatts för sexuella trakasserier. Flickan blev kallad "fitta" och "hora", misshandlades och fick sina byxor neddragna.
– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar flickans mamma för SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Fallet med trakasserierna har anmälts till Skolinspektionen och utreds nu av både Barn- och elevombudet och Diskriminerings­ombudsmannen. Problemen började när flickan kom till en ny klass på en skola i Eskilstuna.

Flickan har blivit kallad nedsättande saker som "fitta" och "hora". Vid ett tillfälle drog några pojkar ned hennes byxor i skolmatsalen och ställde sig och juckade mot henne. Vid ett annat tillfälle blev hon misshandlad på skolan, något som skolans kurator blev vittne till. Misshandeln polisanmäldes, men fallet lades ned.

– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar flickans mamma för SVT.

Situationen var till slut så allvarlig att flickan erbjöds att köras ensam i en buss till och från skolan, men inte ens det hjälpte. Ett gäng pojkar på skolan sprang före flickan och omringade henne utanför hennes hem.

– De hotade med att "plocka henne", berättar mamman.

Eskilstunas grundskolechef Hans Ringström berättar för SVT att det inte rör sig om ett nytt ärende och att man håller på att titta på det. Flickan har tvingats byta skola och mår enligt hennes mamma idag mycket bättre.

Se även:
"Vi är redda" – här är barnens brev till rektorn efter att de misshandlats på skolan
Rektorns uppmaning till klassens enda svenska elev: Byt skola!


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ensamkommande flyktingbarn

Bisarra förklaringen. "Mamma glömde bort när jag var född."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lamotte bjuder in Aschberg till invandrargetto

Bråket mellan profilerna fortsätter. "Vore bra om du följde med och fick se med egna ögon vad som pågår i Sverige."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.