Skolans förklaring till sexattackerna: Din dotter är "blond och söt och därför spännande att ge sig på"

Publicerad 5 oktober 2016 kl 19.08
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En flicka i en mellanstadie­klass i Eskilstuna har tvingats byta skola sedan hon utsatts för sexuella trakasserier. Flickan blev kallad "fitta" och "hora", misshandlades och fick sina byxor neddragna.
– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar flickans mamma för SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Fallet med trakasserierna har anmälts till Skolinspektionen och utreds nu av både Barn- och elevombudet och Diskriminerings­ombudsmannen. Problemen började när flickan kom till en ny klass på en skola i Eskilstuna.

Flickan har blivit kallad nedsättande saker som "fitta" och "hora". Vid ett tillfälle drog några pojkar ned hennes byxor i skolmatsalen och ställde sig och juckade mot henne. Vid ett annat tillfälle blev hon misshandlad på skolan, något som skolans kurator blev vittne till. Misshandeln polisanmäldes, men fallet lades ned.

– Vi fick förklarat för oss av en skolpersonal att vår dotter var blond och söt och därför spännande att ge sig på, berättar flickans mamma för SVT.

Situationen var till slut så allvarlig att flickan erbjöds att köras ensam i en buss till och från skolan, men inte ens det hjälpte. Ett gäng pojkar på skolan sprang före flickan och omringade henne utanför hennes hem.

– De hotade med att "plocka henne", berättar mamman.

Eskilstunas grundskolechef Hans Ringström berättar för SVT att det inte rör sig om ett nytt ärende och att man håller på att titta på det. Flickan har tvingats byta skola och mår enligt hennes mamma idag mycket bättre.

Se även:
"Vi är redda" – här är barnens brev till rektorn efter att de misshandlats på skolan
Rektorns uppmaning till klassens enda svenska elev: Byt skola!


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Så lyxigt är Greklands nya "inhumana" asylläger

Ska öka "mottagningskapaciteten" i hela EU. Lyxiga lägret kostade nästan en halv miljard kronor att bygga.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.