Nya Sverige

Skyddsväst till anställda på Willys

Publicerad 24 oktober 2015 kl 06.43

Inrikes. Svenska matvarubutiker har nu börjat utrusta sina anställda med skyddsvästar som ska minska riskerna att dö vid knivöverfall och rån. Först ut är Willys i Ronneby.

Gilla artikeln på Facebook

Två personer knivskars under tortyrliknande former när två rånade av okänd härkomst angrep Netto på Vildgåsvägen i Lund den 12 oktober. En 25-årig boende som passerade för att slänga sopor knivskars i ansiktet och en 25-åring skars med kniv i mungiporna, samtidigt som en 43-årig anställd skadades i hals och nacke.

Efter flera incidenter på Willys i Ronneby i Blekinge väljer nu butiken att utrusta sin personal med skyddsvästar, rapporterar SVT. Västarna ska skydda mot knivöverfall i samband med framförallt rån.

– För ett otränat öga ser det bara ut som om man har lagt på sig några kilo, så jag tror inte att våra kunder kommer att märka något, säger butiksägaren Krister Arvidsson till SVT.


Nya Sverigebilden

Här talar invandraren ut om sitt hat mot svenskar. "Ni är äckliga pedofiler" och "ni kommer aldrig lyckas kasta ut oss", säger han bland annat.0 Plus

Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Hade hunnit flå och stycka djuret när polisen ingrep. Försvaret: "Det är normalt där vi kommer ifrån."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus