Nya Sverige

Polis med MP5:or sattes in mot invandrargäng som attackerade t-banestation i centrala Stockholm

Publicerad 1 februari 2016 kl 02.03
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ett invandrargäng som beväpnat sig med batonger gick under söndagskvällen till attack mot såväl resenärer som personal vid Odenplan i centrala Stockholm. Poliser med förstärkningsvapen sattes in för att få stopp på invandrarnas framfart, men ingen av dem greps.

Dela artikeln

Vid halv sju-tiden på söndagskvällen fick polisen larm om att mellan tio och tjugo invandrarungdomar maskerat sig med rånarluvor och beväpnade med batonger attackerade Odenplans tunnelbanestation, skriver Sveriges Radio.

Invandrarna gick till attack mot och skrämde upp såväl SL:s personal som resenärer och tågtrafiken vid stationen fick därför ställas in. Ett stort polispådrag, med polismän som enligt ögonvittnen var beväpnade med förstärkningsvapen, larmades till Odenplan för att stoppa gänget som bland annat slog sönder delar av stationen.

Trots att invandrarna beväpnat sig, orsakat skadegörelse och skrämt upp såväl personal som passagerare grep inte polisen någon av dem. Istället samlades de ihop på plattformen och bussades, enligt DN, ut till olika platser i Stockholm i syfte att sära på dem.

Enligt polisen finns det inget som tyder på ett samband mellan söndagskvällens attack vid Odenplan och händelserna i fredagskväll då huliganer gick till attack mot de kriminella nordafrikaner som härjar vid T-centralen.

– De verkar mest ha varit ute efter att skrämmas, säger Stockholmspolisens vakthavande befäl Magnus Modig till TT.

Att polisen lät bli att gripa gärningsmännen var något som under kvällen mötte stark kritik från bland annat Expressens chefredaktör Thomas Matsson. På Twitter ifrågasätter han varför polisen lät invandrarna komma undan.


Vet inget om frågan, som inte alls finns på agendan. Samtidigt rapporteras om uråldriga reningsverk och tiotusentals farliga ämnen i vattnet.0 Plus

Kolumn: Joakim Andersen. Sahra Wagenknecht höjer upprorsfanan mot PK-väldet och invandringen i sin nya bok.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.