Centern och pedofilerna

Skyttedal efter Orban-attacken från Federley: "Skaffa en sambo som attraheras av vuxna istället för barn"

Publicerad 6 december 2020 kl 16.09

Inrikes. Europaparlamentarikern Fredrick Federley (C) har anklagat KD:s ledamot i parlamentet, Sara Skyttedal, för "diktaturfasoner" och bristande "värdegrund" sedan hon sagt sig ha svårt att välja mellan Ungerns premiär­minister Viktor Orban och Frankrikes liberale president Emmanuel Macron. Nu utvecklar Skyttedal svaren till sin kollega i parlamentet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i ett replikskifte i Aftonbladet som Fredrick Federley anklagade Skyttedal för "diktaturfasoner", bristande "värdegrund" och "att ljuga" när hon inte klart tog avstånd från Viktor Orban, som ingår i Kristdemokraternas partigrupp i Europaparlamentet, EPP.

"Vi har läst och hört Sara Skyttedal säga att hon inte vill välja mellan den mycket tveksamma ungerska ledaren Orbán och den liberala president Macron", skrev Federley i tidningen och fortsatte med en retorisk fråga:

"Kommer hon att hålla gränsen mot Orbán och faktiskt jobba för att utesluta honom ur partigruppen på riktigt? Kommer hon att verka för att hbtq-personer ska känna sig trygga i Europa och Sverige?"

Nu utvecklar Skyttedal sina svar på C-politikerns kritik:

"Jag må tycka att det är fånigt att tvingas välja mellan Orban och Macron, men jag tycker åtminstone inte det är ett svårt val att skaffa en sambo som attraheras av vuxna istället för barn", skriver hon på Twitter.

Fredrick Federley, som själv är vice ordförande för den liberala gruppen i Europaparlamentet, Renew Europe, har de senaste veckorna avslöjats med att ha relationer med flera pedofiler. Trots att han är småbarnsförälder har han bland annat flyttat ihop med en av Sveriges värsta pedofiler, som nyligen avtjänat ett nioårigt fängelsestraff för 22 våldtäkter mot barn.

Rättelse: I ursprungsversionen av denna artikel påstods att Viktor Orban var Ungerns "president". Viktor Orban är premiärminister i Ungern och inget annat.


Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Inrikes

KD-motion om ny Estonia-utredning

Vill att militären berättar vad som hänt.. "Om det kan finnas sådant som vid den tiden var hemligt så har det nu gått så lång tid att detta borde vara möjligt att informera om idag".0 

Svenska läkare: "Emot etablerad vetenskap" att vaccinera 12-åringar mot covid-19

Varnar för upprepning av Pandemrix-tragedin.. "Barn är potentiellt sett mer sårbara och mottagliga för biverkningar än vuxna".0 

Federley sadlar om till präst efter pedofilbråk

"Bara Gud vet".. Politikern uppger sig "studera på halvfart och nosa på framtiden".0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0