Centern och pedofilerna

Skyttedal efter Orban-attacken från Federley: "Skaffa en sambo som attraheras av vuxna istället för barn"

Publicerad 6 december 2020 kl 16.09

Inrikes. Europaparlamentarikern Fredrick Federley (C) har anklagat KD:s ledamot i parlamentet, Sara Skyttedal, för "diktaturfasoner" och bristande "värdegrund" sedan hon sagt sig ha svårt att välja mellan Ungerns premiär­minister Viktor Orban och Frankrikes liberale president Emmanuel Macron. Nu utvecklar Skyttedal svaren till sin kollega i parlamentet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i ett replikskifte i Aftonbladet som Fredrick Federley anklagade Skyttedal för "diktaturfasoner", bristande "värdegrund" och "att ljuga" när hon inte klart tog avstånd från Viktor Orban, som ingår i Kristdemokraternas partigrupp i Europaparlamentet, EPP.

"Vi har läst och hört Sara Skyttedal säga att hon inte vill välja mellan den mycket tveksamma ungerska ledaren Orbán och den liberala president Macron", skrev Federley i tidningen och fortsatte med en retorisk fråga:

"Kommer hon att hålla gränsen mot Orbán och faktiskt jobba för att utesluta honom ur partigruppen på riktigt? Kommer hon att verka för att hbtq-personer ska känna sig trygga i Europa och Sverige?"

Nu utvecklar Skyttedal sina svar på C-politikerns kritik:

"Jag må tycka att det är fånigt att tvingas välja mellan Orban och Macron, men jag tycker åtminstone inte det är ett svårt val att skaffa en sambo som attraheras av vuxna istället för barn", skriver hon på Twitter.

Fredrick Federley, som själv är vice ordförande för den liberala gruppen i Europaparlamentet, Renew Europe, har de senaste veckorna avslöjats med att ha relationer med flera pedofiler. Trots att han är småbarnsförälder har han bland annat flyttat ihop med en av Sveriges värsta pedofiler, som nyligen avtjänat ett nioårigt fängelsestraff för 22 våldtäkter mot barn.

Rättelse: I ursprungsversionen av denna artikel påstods att Viktor Orban var Ungerns "president". Viktor Orban är premiärminister i Ungern och inget annat.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0