Knivmorden på Ikea

Grön Ungdoms nya språkrör skojade om Ikea-morden på Twitter – "Jag trodde någon skurit sig lite i fingret"

Publicerad 14 februari 2016 kl 14.22
Av Mattias Albinsson

Politik. Grön Ungdoms nya språkrör Hanna Lidström är i blåsväder sedan ett av hennes Twitterinlägg från förra sommaren uppmärksammats där hon driver med knivmorden på Ikea i Västerås.
– Jag trodde någon hade skurit sig lite i fingret eller så, säger hon till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Hanna Lidström, tidigare politisk sekreterare i Miljöpartiet, valdes igår till nytt språkrör för partiets ungdomsförbund Grön Ungdom. Men Lidströms lämplighet som språkrör ifrågasätts av många på grund av ett Twitterinlägg från förra sommaren.

"Tre personer har blivit knivhuggna på Ikea. Hoppas det var lindrigt.", skrev hon och postade en bild på Ikeas kniv som heter Lindrig.

Inlägget uppmärksammades redan i somras, men har nu återigen fått spridning sedan bland annat den borgerliga Facebookgruppen Alliansen - återtåget postat ett inlägg om henne på Facebook.

Till Fria Tider säger Lidström att hon är ångerfull och att hon ganska snabbt tog bort inlägget efter att ha fått klart för sig hur pass allvarlig knivskärningen var.

– Det är något jag skäms väldigt mycket för. När jag skrev det visste jag inte vad som hade hänt utan hade bara nåtts av väldigt fragmenterade nyheter. Jag trodde väl kanske att någon hade skurit sig lite i fingret eller så på Ikea, säger hon till Fria Tider.

– Ganska snart efter det fick jag reda på omfattningen av dådet och då tog jag väldigt snabbt bort den tweeten, fortsätter hon.

I sociala medier, däribland diskussionsforumet Flashback, är det många som frågar sig om förståelsen för ett sådant Twitterinlägg varit lika stor om en SD-politiker skojat om skolmorden i Trollhättan. Lidström tror att hon inte hade skojat om händelsen om hon vetat om att två personer mördats inne på Ikea.

– Om jag hade vetat omfattningen så hoppas jag verkligen inte att jag hade skrivit så, säger hon.

Tillsammans med den nyvalde språkrörskollegan Mårten Roslund vill Lidström arbeta för att kraftigt öka invandringen till Sverige. Enligt Dagens Nyheter vill de båda miljöpartisterna helt öppna gränsen för asylinvandring från tredje världen.

– Vi måste göra det möjligt för fler att komma hit, säger Mårten Roslund till tidningen.


Klimatet

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

"Vad är det här?" Mystiska ljusfenomen och märkliga ljud.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ser inget problem med medlemskapet i "Vi stöttar Anders Tegnell".0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.