Covid-19 i Sverige
Enligt Christian Sonesson är det "bättre att agera beslutsamt och föregripande nu än att tvingas hantera följderna av en fullständig och genomgripande samhällsstörning".

Staffanstorp struntar i Folkhälsomyndighetens påståenden

Publicerad 1 mars 2020 kl 16.09

Inrikes. Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M) har beslutat att kommunanställda som rest i coronadrabbade områden ska stanna hemma. Detta oavsett om de uppvisar symptom eller inte, rapporterar Kvällsposten.

Gilla artikeln på Facebook

Sonesson skriver i ett ordförandebeslut att åtgärden bygger på "övertygelsen om att det är bättre att agera beslutsamt och föregripande nu än att tvingas hantera följderna av en fullständig och genomgripande samhällsstörning".

Elever och förskolebarn som vistats i riskområden bör också hållas hemma under inkubationstiden, enligt uppmaningen från Staffanstorps kommun.

"Om ert barn går i skola och har varit i ett smittspridningsområde de senaste två veckorna ber vi er kontakta skolan för att planera hemuppgifter under inkubationstiden", skriver kommunen.

Samtidigt har kontroversiella Folkhälsomyndigheten gått ut med bedömningen att det inte finns någon poäng med att hålla barn hemma från skolan. Bedömningen, som har väckt kritik, bygger på att det enligt myndigheten inte finns några belägg för att coronaviruset skulle smitta via barn.

Folkhälsomyndigheten har fått hård kritik för sin hantering av virusutbrottet. Bland annat påstår myndigheten till synes utan belägg att det nya viruset har lika låg dödlighet som vanlig influensa och att det är "låg risk" att viruset ska få spridning inom Sverige. Björn Olsen, professor vid institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet, har kallat myndighetens agerande för "fullkomligt obegripligt".

Totalt har 13 fall av smittade med coronaviruset bekräftats i Sverige, men än så länge finns inga kända fall i Skåne.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.