FN:s migrationsavtal
Österrikes Förbundskansler Sebastian Kurz.

Österrike säger nej till FN:s migrationsavtal

Publicerad 31 oktober 2018 kl 14.53

Utrikes. Österrike kommer inte att underteckna FN:s globala migrationsavtal, rapporterar Reuters. Regeringen anser att avtalet hotar landets suveränitet.

Gilla artikeln på Facebook

Det kontroversiella avtalet, som bland annat slår fast att migration är "positivt för världen", ska undertecknas av FN:s medlemsländer under ett toppmöte i Marrakech i början av december.

Sedan tidigare har USA, Australien och Ungern meddelat att de inte kommer att skriva under avtalet – och nu får de sällskap av Österrike.

Österrikes högerregering anser att den globalistiska överenskommelsen hotar landets suveränitet. Förbundskansler Sebastian Kurz är också bekymrad över att avtalet inte gör tydlig åtskillnad mellan illegal och legal invandring eller mellan flyktingar och ekonomiska migranter.

Det spekuleras om att även Polen kommer att vägra underteckna migrationsavtalet. Det polska inrikesdepartementet uppmanade tidigare i november regeringen att dra sig ur förhandlingarna med hänvisning till att överenskommelsen hotar Polens säkerhet och främjar illegal invandring.


Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0