Polisens foto på brottsplatsen och infälld bild på den dömde (Ahmad). "Det som hände det hände" skrev Ahmad till ett vittne efter våldtäkten – och bifogade en "ledsen emoji".

Strypvåldtog 13-årig flicka på Östermalm – "för ung" för att utvisas

Publicerad 29 maj 2019 kl 13.59

Lag & Rätt. Ahmad, som påstår sig vara född år 2002, våldtog under brutala former en 13-årig flicka på ett HVB-boende på Östermalm i Stockholm. Flickan har efter händelsen mått mycket dåligt – men våldtäktsmannen kommer undan med ungdomsvård och ett par veckors ungdomstjänst. Åklagaren yrkade heller aldrig på utvisning.
– Det är för att jag inte har någon laglig grund för det eftersom han har kommit hit innan han var 15 och är ensamkommande, säger åklagare Marina Chirakova till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ägde rum på måndagskvällen den 25 februari 2019 på ett HVB-boende på Östermalm i Stockholm. 

Flickan har under polisförhör berättat att hon och Ahmad innan händelsen hade känt varandra sedan ett par månader tillbaka. Hon mindes även att hon tidigare berättat för honom att hon var född år 2005 och att hon hade en pojkvän.

Under dagen hade hon besökt pojkvännen innan hon tog sig till HVB-hemmet för att träffa Ahmad. Han åt middag med de andra boende innan de gick tillsammans upp till hans rum. Meningen var att han bara skulle hämta något och sedan följa med henne ut till tunnelbanan.

När hon gick in i rummet kom Ahmad efter, stängde dörren och släckte lampan. Ahmad knuffade ner henne i sängen, tog tag i hennes ben, slängde henne framåt, satte sig på henne och höll fast hennes armar när hon låg på rygg. Hon skrek "vad håller du på med?" men fick inget svar från honom. Hon försökte slita sig loss och sparka med benen, vilket bara ledde till att han höll fast henne ännu hårdare.

Flickan förstod att Ahmad inte skämtade med henne när han började slita av hennes kläder. Hon tog med sin fria vänsterarm en vas som stod på bordet och slog den i bakhuvudet på afghanen. Det gjorde honom mer hårdhänt och aggressiv och han började ta av henne byxorna. Hon sade "nej" flera gånger och försökte göra motstånd, genom sparka för att ta sig loss, men lyckades inte eftersom han var betydligt starkare än henne. Hon både vred på hela sin kropp och sparkade honom i ryggen.

Ahmad tog därefter stryptag runt hennes hals och drog samtidigt av hennes byxor och trosor. Hon hade svårt att andas i cirka en minut och tänkte att allt var hennes eget fel. Han tog av sig byxorna och la sig mellan hennes ben. Genom att trycka ihop sina ben försökte hon göra motstånd, men det fungerade inte. I hennes chocktillstånd våldtog afghanen flickan vaginalt, utan kondom, i cirka tio minuter.

Efter våldtäkten släppte han henne, varpå hon snabbt klädde sig och sprang ut från HVB-hemmet. Efter att ha sprungit till tunnelbanan åkte hon till en kompis och berättade om det Ahmad hade utsatt henne för tidigare under kvällen. Senare samma kväll kom hennes far och hämtade henne. Senare fick båda hennes föräldrar veta om våldtäkten och fadern ringde polisen.

"Det hände som det hände"
En man har vittnat om att han kontaktade Ahmad efter att han hört talas om våldtäkten. När han frågade Ahmad om händelsen fick han tillbaka en ledsen "emoji" och svaret "det hände som det hände".

Flickans föräldrar har berättat att deras dotter har varit mycket uppriven och ledsen efter det övergrepp som afghanen utsatte henne för. Vittnen har berättat att flickan har påverkats mycket och det har framkommit att hon drabbats av svårigheter. Hon har isolerat sig hemma, varit frustrerad, rädd och känner skuld för brottet. Hon har även förlorat förmågan att sköta skolarbetet och går till en psykolog en dag i veckan. Hon har också uttryckt rädsla för graviditet.

Allmänna handlingar visar att Ahmad är medborgare i Afghanistan och i behov av tolk på dari.

Den 29 april meddelade Stockholms tingsrätt domen. Ahmad döms för våldtäkt mot barn. Straffet blev ungdomsvård och hundra timmars ungdomstjänst. Han ska även betala 115.000 kronor i skadestånd till flickan.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

– Det är för att jag inte har någon laglig grund för det eftersom han har kommit hit innan han var 15 och har bott här länge och är ensamkommande. Så jag hade ingen grund att yrka på utvisning, säger åklagare Marina Chirakova.

Den 21 maj  inkom handlingar till Svea hovrätt. Ahmad vill att hovrätten ska fria honom helt.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.