Irakminister på svenska bidrag

Svenska åklagare utreder irakiske försvarsministern

Publicerad 25 november 2019 kl 16.43

Inrikes. Kammaråklagare Neela Frisell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har inlett en förundersökning mot Iraks försvarsminister Najah al-Shammari. Ärendet gäller brott mot mänskligheten.

Gilla artikeln på Facebook

Nyheter Idag avslöjade förra veckan att Iraks försvarsminister Najah al-Shammari är svensk medborgare under en annan identitet och tar ut på bidrag från Försäkringskassan.

Avslöjandet har lett till att ministern i Sverige har polisanmälts för sin roll i dödandet av hundratals demonstranter i Irak på sistone.

En förundersökning gällande brott mot mänskligheten har nu inletts.

"Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet arbetar nu med att se hur de ska gå vidare med utredningen, som befinner sig i ett mycket tidigt skede", skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Najah al-Shammari vidhåller själv att påståendena om honom i svenska medier är osanna. Han har också anlitat en advokat för att stämma de svenska medier som uppmärksammat avslöjandet om hans dubbla identiteter.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0