Coronavaccin

Sverige: 23 döda efter coronavaccinering

Publicerad 25 januari 2021 kl 17.22

Inrikes. Nu har 23 personer i Sverige avlidit efter att ha fått det nya coronavaccinet, enligt den senaste biverknings­rapporteringen från Läkemedelsverket. Bland de avlidna finns nu en person under 70 år som drabbades av "plötslig död" efter att ha tagit emot vaccinsprutan.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider rapporterade i onsdags att Läkemedelsverket då hade tagit emot 16 rapporter om dödsfall i Sverige som misstänktes vara kopplade till coronavaccination.

Nu har den siffran stigit till 23, enligt myndighetens senaste rapport.

Likt tidigare är det bara Fria Tider som skriver om dödssiffrorna, som övriga medier har valt att inte rapportera om. I Norge blev det samtidigt en stor internationell nyhet när norska Läkemedelsverket nyligen gick ut med att man hade fått rapporter om just 23 dödsfall i landet, något som av norsk media beskrevs som en skandal.

Läkemedelsverket uppgav förra veckan för Fria Tider att dödsfallen då hade drabbat "äldre personer med en eller flera underliggande sjukdomar".

Enligt den nya sammanställningen från idag var 19 av de 23 avlidna över 80 år, två var 75–79 år, en var 70–74 år och en annan var 65–69 år.

Personen som var 65-69 år drabbades enligt Läkemedelsverket av feber och "plötslig död" efter att ha vaccinerat sig.

Folkhälsomyndigheten meddelade förra veckan att totalt cirka 147.000 personer hade vaccinerats mot covid-19 i Sverige till och med den 17 januari.


PK-avhoppare förklarar läget i bok om evolution. Genetiken visar att mänskligheten kan delas upp i raser med olika egenskaper, menar han.31 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Chefsåklagare: "Akut" risk att terrorister invandrar till Sverige – för att slippa straff

Vädjar om att de milda svenska terrorlagarna skärps. Riksdagen vill förbjuda deltagande i "rasistiska" organisationer – men inte i terrororganisationer som IS.0 

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.