Tiggeriet
En romsk familj på åtta personer ockuperar, enligt SVT, denna sommarstuga norr om Örebro.

SVT: Svenskar beredda ta till vapen och slänga ut romerna

Publicerad 24 september 2015 kl 10.37

Radio & TV. Allt fler svenskar har tröttnat på tiggeri och kriminella romer och är beredda att ta till vapen eftersom svenska myndigheter inte lyckas få stopp på den brottsvåg som tiggarna skapar.
– Det är ett scenario som jag fruktar, säger polisintendent Robert Haslinger till SVT.

Gilla artikeln på Facebook

Tiggande romer som skräpar ned, kör omkring i obeskattade bilar och utan lov flyttar in i och tar över svenskars sommarstugor. Det är en verklighet i de gamla bruksorterna Högfors och Mossgruvan norr om Örebro, rapporterade SVT:s "Uppdrag Granskning" igår.

Men polisen vägrar sätta stopp för ockupationerna eftersom det, enligt myndigheten, inte är brottsligt för en rom att ta över någon annans hus. Det räknas nämligen inte som inbrott, eftersom de inte bryter sig in för att stjäla, och det är heller inte egenmäktigt förfarande eftersom romerna anses sakna uppsåt och inte förstår att det de gör är fel.

Polisen: Fritt fram för tiggare som bryter sig in i och tar över ditt hus

Inte heller Kronofogden ingriper om ägaren exempelvis befinner sig utomlands eftersom man själv först måste resa hem och konfrontera husockupanterna för att få deras hjälp.

Samtidigt som polisen inte ingriper mot romerna är man inom myndigheten rädda för att någon ska ta lagen i egna händer när polisen inte agerar.

– Naturligtvis kan det ske ett våldsbrott, att någon känner sådan frustration att de agerar i hastigt mod vid något tillfälle när det sker någon dispyt, det kan bli så, säger polisintendent Robert Haslinger till SVT.

– Det är ett scenario som jag fruktar, fortsätter han.

Håkan Löfquist, som bor i bygden, är rädd för att det kan bli betydligt blodigare än så och att många är beredda att ta till vapen för att göra sig av med de oönskade "EU-migranterna".

– Låt oss säga så här att det sitter några stycken som har lite svartare tankar än vad vi har och festar en kväll. Så har de fått för sig att nu ska vi fan stävja det här, nu får det vara slut. Jag kan tala om för dig att de flesta som bor runtikring är jägare. Så det finns i stort sett ett vapen i varenda jävla hem. Och då törs man inte svara på vad det blir för konsekvenser.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.