Taxi Kurir
FÄLLAN: Den unga kvinnan sms:ade sin far och lurade sedan Ahmed att köra hem till pappan istället – där han greps på bar gärning.

"Taxikillen tar på mig... mellan benen" – sen gick Ahmed i fällan och greps

Publicerad 1 juni 2017 kl 13.42

Inrikes. När taxiföraren Ahmed från Tunisien började kladda på en 23-årig kvinna under bilfärden mellan Stockholm och Tyresö bestämde sig kvinnan för att lura honom att köra till en ny adress. Närmare bestämt hem hennes far – som grep Ahmed på platsen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten mot den 3 april förra året som 23-åriga Anna var på Södermalm och festade. Hon hade druckit ett par glas vin och sedan tagit sig till en klubb där hon drack några öl. När hon blev trött och kände för att ta sig hem så började hon leta efter en taxi. Hon gick runt och frågade flera bilar vid Tele 2 Arena om någon kunde ge skjuts för lägre pris.

Den 39-årige chauffören Ahmed, som arbetade för ökända Taxi Kurir, svarade att han kunde göra det, vilket fick Anna att hoppa in i taxibilen och uppge sin hemadress. Efter att Ahmed kört i ett par minuter lade han handen på Annas vänstra lår och klämde fram och tillbaka. Hon tog bort hans hand och sa åt honom att sluta, men det dröjde inte länge innan han började ta på hennes lår igen, vilket fick henne att ta bort hans hand återigen.

När Anna tog upp sin mobil passade Ahmed på att ta ett rejält tag mellan hennes ben. Hon kunde känna genom jeansen hur han "klämde" och "grävde" med handen mot hennes underliv, uppger hon i förhör.

Anna tog bort hans hand för tredje gången och satte sig med benen i kors. I panik valde hon att ringa en signal till sin far, för att han skulle vakna till av ringsignalen och sedan se vad hon skickar via sms. Hon vågade inte ringa eftersom Ahmed kunde höra vad som sägs.

I sms:et, som blev bevismaterial i tingsrätten, står:

"Taxikillen tar på mig", "Jag säger din adress". Snälla kom ut när jag är framme". (Pappan skickar tumme upp). "Han har tagit mig mellan bena. Jag har sagt att han ska köra mig till ****** för att jag ska ta med honom in". Pappan svarar: "Jag är ute. Jag griper honom". "Bra. Han körde fel så vi är vid ******** påväg till dig". Pappan svarar igen: "När du kliver ur fota reg nummer direkt. Sen ringer du 112. Är du kvar".

När Annas far ringde upp henne svarade hon och låtsades prata med en tjejkompis och sa något i stil med "vi är på väg till pappa, möter du upp oss där?”

Efter att Ahmed kört fel och stannat vid en vägkant med bilen började han hängde sig över henne med hela sin kroppstyngd. Hon försökte trycka bort honom med händerna, men lyckades inte. Han kysste henne i mungipan och försökte knäppa upp hennes jacka samt tog på hennes bröst på utsidan av jackan.

Hon fick en känsla av att hon skulle bli våldtagen och sa något i stil med "vi är snart framme". Han fortsatte köra vidare bilen mot den adress hon hade uppgett på nytt för att lyckas komma i säkerhet hos sin far.

När de kom fram var Annas far på plats och gömde sig bakom ett träd. Han sprang fram och slet upp dörren och berättade för araben bakom ratten att han var gripen.

Detta accepterades dock inte och bråk uppstod. Pappan satte sig i baksätet och höll fast Ahmed på platsen, medan dottern enligt vittnesförhör var uppriven och grät hela tiden. Pappan skrek åt Annas mamma att ta bilnycklarna från föraren, men lyckades inte, eftersom Ahmed höll ett hårt grepp. Hon gick bort till Anna som stod och ringde polisen till de kom till platsen.

En manlig polis som pratade med Anna i polisbilen direkt efter händelsen har vittnat om hur uppriven och ledsen hon var under förhöret. Hon grät så mycket att de blev tvungna att avbryta förhöret vid flera tillfällen eftersom hon orkade inte berätta mer.

Anna har berättat att hon vid ett tidigare tillfälle blivit utsatt för brott av en taxichaufför.

Tingsrätten anser att kvinnans uppgifter är trovärdiga och tillförlitliga och konstaterar att mannens "handlande har inneburit ett allvarligt missbruk av det förtroende som hans yrkeskår åtnjuter hos allmänheten", skriver Mitt i.

Nacka tingsrätt dömde Ahmed i mitten av april i år till villkorlig dom och att betala 12.500 kronor i dagsböter. Han ska även betala 10.000 kronor i skadestånd till Anna.

Ahmed, som anser sig vara oskyldig, har överklagat den fällande domen till Svea hovrätt

Personerna i texten heter egentligen något annat.

Rättelse: I ursprungsartikeln påstods felaktigt att taxichauffören var anställd av företaget Taxi Stockholm. Mannen arbetade i själva verket för Taxi Kurir. Vi beklagar detta.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Beskedet idag: Kraftig sänkning av pensionen

Minskar med 2,7 procent. Coronabidragen till näringslivet ska finansieras med "stor sänkning", lyder dagens besked..0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.