Bulletin
Thomas Gür.

Thomas Gür lämnar Bulletin

Publicerad 18 mars 2021 kl 14.33

Media. Journalisten Thomas Gür, 61, medelar nu att han lämnar Bulletin. Han beskriver sin involvering i projektet som en av sitt livs "hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar". Gür ber också om ursäkt för att han lockat andra till nättidningen.

Gilla artikeln på Facebook

"Jag har i dag meddelat att jag inte längre ämnar vara kolumnist på Bulletin och även sagt upp mig från mitt uppdrag som Senior Editor", skriver Thomas Gür i ett inlägg på Facebook.

Han konstaterar att det skandalomsusade projektet i sin utveckling gått i en riktning som är långt från hans "riktmärken och kvalitetsmål vad gäller publicistik, affärsmässighet och bolagsstyrning".

Gür skriver att han tidigare har beskrivit sitt ja till euron i folkomröstningen 2003 som sin enskilt allvarligaste politiska missbedömning:

"Till detta kan jag nu tillfoga att min missräkning om vad Bulletin kom att bli, mot vad det kunde ha blivit, är ett av mina hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar. För min egen del är det en ödmjukande erfarenhet att få vara med om att man oavsett ålder, yrkeserfarenhet och eventuell mognad och kunskap, likväl kan göra en sådan missbedömning."

Den 61-årige liberalen, som i media har beskrivits som en av Bulletins grundare, ber också om ursäkt till personer som lockats till projektet på grund av honom.

"Och i den mån mitt engagemang i Bulletin också varit avgörande för andra personers beslut om sitt engagemang och de är missnöjda med detta sitt beslut, vill jag be dem oförbehållsamt om ursäkt om min missräkning om Bulletin i sin tur också förlett dem till ett liknande misstag."

Thomas Gür meddelar att han på grund av "såväl kommersiell sekretess som starka personliga hänsyn" inte kommer att uttala sig mer om saken i detalj.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Media

Vetenskap

Kultur

I "Svenska fall" mördas det fortfarande som på farfars tid. Serien har snart slut på lämpliga fall.0