Researchgruppen & våldet
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tar åter hjälp av den kriminella gruppen.

Thomas Mattsson i nytt samarbete med Researchgruppen

Publicerad 30 mars 2015 kl 07.57

Media. I en ny granskning av svenska nämndemän har Expressen återigen samarbetat med kriminella Researchgruppen.

Gilla artikeln på Facebook

Det kriminella vänsternätverket har fått betalt av Expressen för att köra samtliga nämndemän vid domstolar i Sverige mot sitt massiva åsiktsregister över meningsmotståndare. På så sätt har Bonniertidningen lyckats identifiera domare som anonymt kritiserat den svenska invandringspolitiken på nätet.

I dagens nummer hänger Expressen ut flera personer som förekom i det vänsterextrema åsiktsregistret. En av dem, en nämndeman i Värmland, ska bland annat ha kallat islam för en "sekt".

"Ska vi tillåta Islam i Sverige? Jag är äcklad av denna sekt. Hur djävla ´mysiga´ och ´tolleranta´ ska en nation vara egentligen?" skrev hon i en anonym kommentar på Avpixlat, enligt Expressen.

För ett par veckor sedan publicerade Dagens Samhälle en granskning av Researchgruppen som visade att det rör sig om ett nätverk bestående av kriminella vänsterextremister med nära kopplingar till terrorgrupper som Afa. Reportern Ola Sandstig, som ligger bakom reportaget, ställer sig frågande till Expressens tidigare beslut att samarbeta med Researchgruppen i syfte att hänga ut invandringskritiker.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.