Researchgruppen & våldet
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tar åter hjälp av den kriminella gruppen.

Thomas Mattsson i nytt samarbete med Researchgruppen

Publicerad 30 mars 2015 kl 07.57

Media. I en ny granskning av svenska nämndemän har Expressen återigen samarbetat med kriminella Researchgruppen.

Gilla artikeln på Facebook

Det kriminella vänsternätverket har fått betalt av Expressen för att köra samtliga nämndemän vid domstolar i Sverige mot sitt massiva åsiktsregister över meningsmotståndare. På så sätt har Bonniertidningen lyckats identifiera domare som anonymt kritiserat den svenska invandringspolitiken på nätet.

I dagens nummer hänger Expressen ut flera personer som förekom i det vänsterextrema åsiktsregistret. En av dem, en nämndeman i Värmland, ska bland annat ha kallat islam för en "sekt".

"Ska vi tillåta Islam i Sverige? Jag är äcklad av denna sekt. Hur djävla ´mysiga´ och ´tolleranta´ ska en nation vara egentligen?" skrev hon i en anonym kommentar på Avpixlat, enligt Expressen.

För ett par veckor sedan publicerade Dagens Samhälle en granskning av Researchgruppen som visade att det rör sig om ett nätverk bestående av kriminella vänsterextremister med nära kopplingar till terrorgrupper som Afa. Reportern Ola Sandstig, som ligger bakom reportaget, ställer sig frågande till Expressens tidigare beslut att samarbeta med Researchgruppen i syfte att hänga ut invandringskritiker.


Som magi – spektakulära upptäckten. Så fungerar den mycket enkla och smärtfria terapin.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Löfven tänker inte avgå – "ivrig" att rädda landet

"Jag ser hela decenniet framför mig." Ser det som sin uppgift att göra Sverige "starkt" igen, säger han i en intervju med DN.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.