Researchgruppen & våldet
Kan få pris för att hänga ut och hota privatpersoner. Villa Nedre Manilla är Bonnierkonglomeratets högkvarter på Djurgården i Stockholm. Infälld: Den brottsdömde vänsterextremisten Martin Fredriksson vid ceremonin idag.

Brottsdömd vänster-extremist nominerad till journalistpris

Publicerad 4 november 2014 kl 17.47

Media. Bonnierkoncernen har nominerat den egna tidningen Expressen och den brottsdömde vänsterextremisten Martin Fredriksson som en tänkbar vinnare av det egna så kallade "Stora journalistpriset".

Gilla artikeln på Facebook

Fredriksson, från den vänsterextrema kriminella grupperingen Researchgruppen, är en av sammanlagt 21 personer som nominerats till utmärkelsen – en utmärkelse som inom kulturmarxistiska kretsar uppfattas som mycket prestigefull. Alla nominerade presenterades idag av Bonnierkoncernen, som står bakom priset.

"De nominerade mottog diplom och hyllades av journalistkolleger vid en lunchceremoni i Bonniers villa Nedre Manilla i Stockholm", skriver Bonnier i ett pressmeddelande apropå nomineringsceremonin.

Fredriksson nomineras för Expressens och Researchgruppens dataintrång mot kommentarssystemet Disqus som syftade till att hänga ut privatpersoner som uttryckt sig regimkritiskt. En av dem som hängdes ut som "näthatare" i drevet förra året var docenten Jim Olsson efter att han skrivit kommentarer om den förre statsministern Fredrik Reinfeldt som Expressen inte tyckte om. Bland annat skrev Olsson att Reinfeldt var en "psykopat likt Hitler".

Efter drevet hörde flera drabbade av sig till Fria Tider för att anmäla intresse för ett åtal mot Expressen för förtal. En av dem valde att dra sig ur efter att den vänsterliberala tidningen hört av sig och hotat denne med mer negativ publicitet om tidningen drogs inför rätta.

Vilka av de nominerade som vinner priset avslöjas den 20 november vid ännu en ceremoni ledd av SVT-chefen Eva Hamilton. Att Hamilton leder den ceremonin gör att chefen för det "oberoende" statliga TV-bolaget kan komma att vara den som ger Fredriksson ett pris – ett viktigt symbolvärde för den våldsbejakande vänsterextrema rörelsen i Sverige.

Vinnarna av "Stora journalistpriset" får 100.000 kronor vardera.

Grafiken är rättad: Ursprungsbilden visade felaktigt Jack Werner, vänsterjournalist på Metro. Werner har emellertid ingenting att göra med den brottslighet som artikeln berör. Fria Tider ber om ursäkt för den ursprungliga publiceringen som givetvis var ett rent misstag.

Bild:

© Pressbild

Alla de nominerade vid nomineringsceremonin idag, utan korresponderande ordning: Fanny Härgestam, Dan Josefsson och Jenny Küttim; Camilla Johansson och Helene Näslund (Utbildningsradion); Måns Mosesson och Sîlan Diljen (Sveriges radio); Carl-Johan Bergman, Anders Härén och Hans Lindeberg (Mittmedia); Jack Werner, Linnéa Jonjons, och Åsa Larsson (Metro); Axel Gordh Humlesjö, Henrik Bergsten, Ali Fegan och Kepa Arizala (Sveriges television); Christian Holmén och David Baas (Expressen) samt Martin Fredriksson och My Vingren (Researchgruppen).


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.