Tre av 100 har mycket stort förtroende för regeringen

Publicerad 17 oktober 2019 kl 09.08

Inrikes. Bara tre procent av Sveriges befolkning har mycket stort förtroende för Stefan Löfvens (S) regering, visar en undersökning i Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Under riksdagsdebatten på onsdagen anklagades Stefan Löfvens regering för att förlorat kontrollen över Sverige. Under natten till idag sprängdes sedan tre bomber i Stockholmsområdet. En bomb var så kraftig att den fick delar av Södermalm att skaka.

Nu visar en opinionsmätning som Sifo gjort på uppdrag av Expressen att endast 3 procent har "mycket stort förtroende" för regeringen och 30 procent har "ganska stort förtroende".

Detta samtidigt som 62 procent uppger att de har "ganska litet" eller ”mycket litet” förtroende för regeringen.

– Det är ingen positiv signal att bara ha en tredjedel av befolkningen bakom sig, även om man blickar ut internationellt kan man se att exempelvis Trump har högre förtroende än så, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo, till Expressen.

Dessutom säger fler att de skulle ha förtroende för en M- och KD-regering med passivt stöd av SD. 36 procent förklarar i mätningen att de skulle ha ganska eller mycket stort förtroende för en sådan regering.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Världselitens köp av privatjet skenar

Predikar "flygskam" för reguljärflygets resenärer.. Men själva slår kändisar och storbolag rekord i inköp av privatjet i år.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0