Upptrappningen mot Iran

Trump: Bolton "definitivt en hök"

Publicerad 25 juni 2019 kl 18.40

Inrikes. USA:s president medger nu att han är omringad av både krigshökar och duvor, när det gäller hanteringen av Mellanöstern och Iran. I slutändan är det dock bara han själv som bestämmer, förklarar han under en presskonferens.

Gilla artikeln på Facebook

Donald Trump står fast vid att det var ett bra beslut att inte slå tillbaka mot Iran genom att döda 150 iranier som hämnd för att landet skjutit ned en obemannad amerikansk drönare.

Men han har krigshökar runt sig, så som säkerhetsrådgivaren John Bolton, medger han själv.

– Jag har John Bolton, som jag definitivt skulle kalla en hök, och jag har andra som är på andra sidan. Men i slutändan är det ändå jag som fattar besluten, säger Trump.

– Jag håller inte alls med John Bolton i hans attityd till Mellanöstern och att gå in i Irak. Jag anser att det var ett stort misstag, och jag tycker historien har gett mig rätt. 

– Men den enda som betyder något är jag, betonar Trump.

Bolton hade gett sig på hela världen på en gång om det vore upp till honom, förklarar Donald Trump i en intervju med Meet The Press.

Trumps kritiker är dock inte nöjda oavsett vad han gör, menar han.

– Alla säger att jag var en krigshetsare, och nu säger de att jag är en duva. Jag är varken eller. Jag är en man med sunt förnuft. Jag gillade inte att döda 150 personer över att de skjutit ned en obemannad drönare. Jag gillade det inte, fortsätter Trump under pressträffen.

Han påpekar att han har iranska vänner, och att det är ett bra folk.

– Jag kommer från New York, där finns många iranier, och det är ett fantastiskt folk. Jag har många iranska vänner. De är smarta och har ambitioner. De är ett högkvalitativt folk. Jag vill inte döda 150 iranier. Jag vill inte döda 150 av något alls, om det inte är absolut nödvändigt.

Donald Trump säger också att konflikten med Iran inte har någonting att göra med olja. USA har all olja självt som landet behöver. Det handlar enbart om att Iran inte kan få inneha kärnvapen.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0