Tucker: Mediebluff att svarta systematiskt dödas av polisen

Publicerad 5 juni 2020 kl 11.17

Utrikes. Vänsterns narrativ om ett systematiskt dödligt polisvåld mot svarta i USA är en lögn. Det rapporterar Fox News Tucker Carlson, efter att ha granskat statistiken.

Gilla artikeln på Facebook

Demonstrationerna och kravallerna efter George Floyds död i samband med ett polisingripande i slutet av maj sprider ett narrativ om att afroamerikaner systematiskt dödas av poliser i USA.

Familjens advokat har till och med kallat det för ett pågående "folkmord".

Det stämmer inte. Det är rentav en lögn, konstaterar nu Fox News Tucker Carlson, som gått igenom statistik över fall  där polisen skjutit ihjäl någon.

Förra året skedde 1.004 sådana dödsskjutningar. I 802 av fallen har den etniska tillhörigheten på både polismannen och den misstänkte gärningsmannen registrerats. 371 vita dödades och 236 svarta. Den stora majoriteten av de misstänkta brottslingarna var själva beväpnade, och svarta var betydligt oftare beväpnade än vita.

– Trots det dödades fler vita misstänkta, säger Tucker.

För förra året finns det inte mer än totalt tio fall där en obeväpnad afroamerikan sköts till döds av polisen, nio män och en kvinna.

Tucker Carlson går igenom samtliga fall och konstaterar att gärningspersonerna i fem av de tio fallen attackerade polisen innan de sköts. En av skjutningarna var ett "misstag".

– Detta är en mycket liten siffra i en befolkning med 325 miljoner människor. Detta är inte folkmord, betonar han. Det är inte ens i närheten av folkmord. Det är skrattretande att ens påstå det.

Dessutom har antalet dödsskjutningar minskat. 2015, under Barack Obamas tid som USA:s president, dödades 38 obeväpnade afroamerikaner av polisen, enligt Carlson.

Förra året var det säkraste året hittills för obeväpnade misstänkta förövare. Samma år dödades dock 48 poliser.

– Blir svarta "jagade", som det påstås? Eller pågår det något annat? Håller landet på att rivas sönder av en fullständig lögn, som används av cyniska mediemanipulatörer och skrupelfria politiker som försöker använda rashat för att ta sig till makten, även om det förstör landet?


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0