USA:s presidentval 2020
Tulsi Gabbard, som själv har tjänstgjort i Irakkriget, kallade nyligen Hillary Clinton för "krigshetsarnas drottning".

Tulsi Gabbard stämmer Hillary på 50 miljoner dollar för rysslögn

Publicerad 23 januari 2020 kl 02.09

Utrikes. Den amerikanska presidentkandidaten Tulsi Gabbard stämmer nu partikollegan Hillary Clinton för förtal. Detta efter att Clinton försökt utmåla Gabbard som en rysk agent, rapporterar CNN.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober som Hillary Clinton påstod att Tulsi Gabbard, en demokratisk presidentkandidat som profilerar sig som motståndare till den amerikanska krigspolitiken, "groomades" av Ryssland och att hon var "ryssarnas favorit".

Tulsi Gabbard bemötte påhoppet genom att på Twitter peka ut Clinton som en "krigshetsarnas drottning" som "förkroppsligar korruptionen och den röta som anfrätt det demokratiska partiet så länge". Hon gick sedan längre och förklarade i princip krig mot Hillary Clinton och det demokratiska partiets etablissemang.

På onsdagen lämnade Gabbard in en stämningsansökan mot Clinton där hon uppger att förtalsuppgifterna inneburit en skada för henne som motsvarar över 50 miljoner dollar (motsvarande 477 miljoner kronor). Detta eftersom hon gått miste om donationer till följd av anklagelserna.

Enligt CNN har Gabbard små chanser att vinna målet, men nyheten om stämningen ger henne välbehövlig uppmärksamhet inför det första primärvalet i Iowa nästa månad. En talesperson för Hillary Clinton kallar stämningen för "löjlig".

Tulsi Gabbard fick uppmärksamhet i december när hon som ledamot i representanthuset gick emot partilinjen och vägrade att rösta för att Donald Trump skulle ställas inför riksrätt.


Nyheter från förstasidan

Cyklist död efter krock med elsparkcykel

Politiskt korrekta fordonet låg och skräpade bakom ett krön. Mannen har nu avlidit och polisen har inlett en förundersökning om brott.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0