USA:s presidentval 2020
Tulsi Gabbard, som själv har tjänstgjort i Irakkriget, kallade nyligen Hillary Clinton för "krigshetsarnas drottning".

Tulsi Gabbard stämmer Hillary på 50 miljoner dollar för rysslögn

Publicerad 23 januari 2020 kl 02.09

Utrikes. Den amerikanska presidentkandidaten Tulsi Gabbard stämmer nu partikollegan Hillary Clinton för förtal. Detta efter att Clinton försökt utmåla Gabbard som en rysk agent, rapporterar CNN.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober som Hillary Clinton påstod att Tulsi Gabbard, en demokratisk presidentkandidat som profilerar sig som motståndare till den amerikanska krigspolitiken, "groomades" av Ryssland och att hon var "ryssarnas favorit".

Tulsi Gabbard bemötte påhoppet genom att på Twitter peka ut Clinton som en "krigshetsarnas drottning" som "förkroppsligar korruptionen och den röta som anfrätt det demokratiska partiet så länge". Hon gick sedan längre och förklarade i princip krig mot Hillary Clinton och det demokratiska partiets etablissemang.

På onsdagen lämnade Gabbard in en stämningsansökan mot Clinton där hon uppger att förtalsuppgifterna inneburit en skada för henne som motsvarar över 50 miljoner dollar (motsvarande 477 miljoner kronor). Detta eftersom hon gått miste om donationer till följd av anklagelserna.

Enligt CNN har Gabbard små chanser att vinna målet, men nyheten om stämningen ger henne välbehövlig uppmärksamhet inför det första primärvalet i Iowa nästa månad. En talesperson för Hillary Clinton kallar stämningen för "löjlig".

Tulsi Gabbard fick uppmärksamhet i december när hon som ledamot i representanthuset gick emot partilinjen och vägrade att rösta för att Donald Trump skulle ställas inför riksrätt.


Flyktingar med asyl i EU "flyr" till Sverige. "När de berättade om bidragsnivåerna förstod jag att jag hamnat på helt fel ställe".0 Plus

Varning för otäcka bilder! Uppemot 30 män rök ihop med yxor, brännbollsträn och machetes – blod överallt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Inreseförbud mot Kina ansågs strida mot "europeiska värderingar". Nu kommer politikernas beslut kosta tusentals – kanske hundratusentals – européer livet.0 

Vetenskap

Superteleskopet fångar stjärnornas krig. Astronomer följer 700 år gammal galaktisk dödskamp.0 Plus

Forskning: Kontantfria butiker kan leda till samhällskaos. Inte förberedda när betalsystemen kraschar.0 Plus

Kultur

LO rensar ut manlig arbetarkonst. Stor del av konstsamlingen slumpas bort och skänks till Myrorna.0 

Judisk grupp stoppar Roger Waters. Pink Floyd-stjärnan anklagas för att vara antisemit.0