Turkiska hotet mot EU

Turkiet skickar 1.000 specialpoliser för att pressa invandrarna mot Europa

Publicerad 5 mars 2020 kl 16.04

Utrikes. Turkiet placerar nu tusen specialpoliser längs gränsen till Grekland för att stoppa invandrarna från att återvända till turkisk mark, uppger Reuters.

Gilla artikeln på Facebook

Turkiet tänker inte ta tillbaka de tiotusentals invandrare som man uppmanat och hjälpt till den turkisk-grekiska gränsen.

Invandrarna befinner sig nu i ett "ingenmansland" mellan de båda länderna.

Turkiet kommer skicka tusen specialpoliser för att se till att invandrarna inte kan återvända till landet. Det säger den turkiske inrikesministern Suleyman Soylu.

Han hävdar också att Grekland skadat 164 invandrare, medan grekiska myndigheter anklagar Turkiet för att hjälpa folkmassorna ta sig till gränsen. Förra helgen placerades invandrarna, som mest består av män, på stora "gratis" bussar och skickades till gränsen.

– De försökte driva tillbaka 4.900 personer till Turkiet. Vi skickar nu ut 1.000 specialpoliser till gränsen för att förhindra detta, säger Suleyman Soylu enligt Reuters.

Genom sin systematiska massinvandring mot Europa försöker Turkiet bland annat förmå EU att stödja deras jihadistinvasion av Syrien. Den turkiske presidenten Erdogan ilsknade till efter att han förlorat 33 soldater i Syrien förra torsdagen. Efter det började han skicka invandrare mot gränsen.

Enligt nyhetsbyrån förekommer det nu samtal mellan EU och Turkiet, men inga överenskommelser har slutits.


Trio våldtog tonårsflicka i bil i en timme. Skrattade när de sprang och hämtade sin kompis Omar – så att han också skulle få våldta.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.