Bombterrorn

Två kraftiga bombdåd i Stockholm – på två timmar

Publicerad 26 november 2019 kl 09.28

Inrikes. Under natten skedde två detonationer i Stockholm. Bland annat bombades ett flerfamiljshus i Edsberg i Sollentuna.

Gilla artikeln på Facebook

Det var strax innan midnatt som ett flertal personer larmade polisen om en explosion i Västerhaninge.

Flera polispatruller skickades till platsen och de kunde konstatera att en sprängladdning hade detonerat i en industri- och verkstadsfastighet i Håga industriområde.

Polisen inledde en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person ska ha skadats.

Såväl polisens bomb- som kriminaltekniker har under natten genomfört en undersökning av brottsplatsen och den bedöms fortsätta under dagen.

– Det dånade så att fönsterrutorna vibrerade. Jag trodde att någon hade kört in i huset, säger ett vittne som bor i närheten till Aftonbladet och påpekar att det var förödelse på platsen med bråte och att alla fönster var utblåsta.

Drygt en timme senare skedde ytterligare en detonation vid ett flerfamiljshus i Sollentuna. Enligt polisen ska porten och korridoren ha fått skador, men ingen person ska ha skadats.

Ett vittne i Aftonbladet beskriver att hela huset skakade av sprängningen. 50 personer ska ha larmat polisen. Även den händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men polisen ser ännu inget samband mellan dåden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0