Muslimska kvinnor med slöja är numera ett vanligt inslag i TV4 Nyhetsmorgon. I söndagens program hävdade Camilla Hamid att hon möts av glåpord, blickar, fysiska angrepp och hot om våld när hon går på stan i slöja. Hon rentav "fruktar för sitt liv", påstår hon.

TV4 hyllar slöjan: "Tack för att du bär den med stolthet"

Publicerad 20 juli 2020 kl 15.36

Inrikes. TV4 Nyhetsmorgons programledare Anders Pihlblad hyllar nu uttryckligen slöjan som något muslimska kvinnor ska "bära med stolthet", sade han i söndagens program.

Gilla artikeln på Facebook

Muslimsk klädsel har blivit ett allt vanligare inslag i TV4 Nyhetsmorgon.

2018 skrev Fria Tider om hur tv-programmet firade midsommar med kebab och slöja.

Den här sommaren har TV4 anlitat en hijabklädd tv-doktor, som besvarar tittarnas medicinska frågor.

I går söndag sände Nyhetsmorgon ett inslag med bakbloggerskan Camilla Hamid, som tidigare deltagit i programmet flera gånger.

Men den här gången bakade hon inte, utan intervjuades.

I slutet av intervjun tackades hon av programledaren Anders Pihlblad.

– Tack så jättemycket för att du ville komma, och tack för allt du har berättat, och tack för att du bär slöjan med stolthet, sade han.

Camilla Hamid säger själv att hon först drev sin matblogg utan namn eller bild på sig själv för att hon inte ville få reaktioner på sitt utseende.

– För det är den vardagen jag har när jag är ute på gatan till vardags. När jag går ut på gatan så möts man av glåpord eller blickar eller någon som vill fysiskt göra illa en för att man ser ut på ett visst sätt, för att jag har slöja på mig, säger hon i TV4.

Senare i inslaget hävdar hon även att hon slutade åka kollektivt redan innan coronasmittan för att hon utsätts för hot och "fruktar för sitt liv". Hon är en "måltavla" när hon går ut, säger hon.


"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Familjen som flydde Sverige

Sverige tvångsplacerade henne hos arabisk bidragsfamilj. Då "kidnappade" pappan sina egna döttrar och flydde landet – nu talar hon ut i utländsk media.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

"Därför stämmer jag Swedbank". Widar Nord om sin tvist med S-märkta bankjätten.0 

Eldsvåda hjälpte Hitler krossa oppositionen 1933. Man kan ana varför Demokraterna vill framställa ett mindre upplopp som en statskupp, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft. Svenska forskare sågar "energiomställning" från kärnkraft.0 Plus

Kultur

Breaking Bad-stjärnan kritisk till "cancel culture". Samhället har blivit hårdare och mindre tolerant, enligt Bryant Cranston.0