Rånvågen på Österlen

Två gripna i Malmö efter brutala Österlensrån

Publicerad 31 januari 2020 kl 09.52

Inrikes. Två misstänkta gärningspersoner har nu gripits efter ytterligare ett grovt rån på Österlen i Skåne. Det handlar om en man och en kvinna, som greps i Malmö.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under torsdagskvällen som ytterligare ett rån inträffade på en enslig gård på Österlen.

Det drabbade paret, en man och en kvinna i 90- respektive 85-årsåldern, blev misshandlade och hotade med kniv av gärningspersonerna.

Mannen ska ha utsatts för mycket våld, har Kvällsposten tidigare rapporterat. Han fick föras till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Skadeläget är oklart.

Under januari har en handfull liknande rån inträffat på Österlen, där förövarna fått med sig diverse värdesaker. Tidningar har media publicerat uppgifter om två män och en kvinna som legat bakom attackerna. Polisen har inte velat släppa något signalement alls.

Men efter gårdagens rån lyckades polisen gripa två personer, en man och en kvinna. De grips vid 20-tiden, ett par timmar efter rånet.

"De greps i en bil i Malmö. Det rör sig om en kvinna och en man. De är numera anhållna och ska förhöras tillsammans med försvarare under dagen", skriver polisen på sin hemsida.

Den bil som de anhållna anträffades i har tagits i beslag för vidare undersökning av polisens tekniker.

"Det har pågått ett intensivt utredningsarbete i de tidigare gårdsrånen som inträffat på senare tid i området. Tack vare bra vittnesuppgifter i de tidigare ärendena har polisen haft god framgång i det här ärendet", säger polisen.


Nyheter från förstasidan

Narkosmedel för svårt coronasjuka nästan slut

"Det är krigssjukvård vi bedriver just nu." Tvingas sätta in alternativt sömnmedel som kan förvärra andningsproblemen ytterligare.0 

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Klimatresa med svensk isbrytare ställs in. Rädsla för smittspridning ombord.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0