Rånvågen på Österlen

Invandrare bakom gårdsrånen på Österlen

Publicerad 3 februari 2020 kl 14.04

Inrikes. Två personer har idag begärts häktade för de uppmärksammade gårdsrånen på Österlen. De båda är bosatta i Malmö och nekar till brott. Polisen har misstankar om att det finns ytterligare en inblandad förövare.

Gilla artikeln på Facebook

Det var förra veckan som två personer greps i Malmö efter ytterligare ett brutalt rån mot en enslig gård på Österlen.

Ett par i 85-årsåldern i Vollsjö hade då blivit rånat och mannen i paret svårt misshandlad.

De senaste veckorna har det skett flera liknande rån i Skåne. Bland andra rånades och misshandlades den kände adelsmannen Carl Piper på sitt slott Högestad i Ystad.

Under måndagen begärdes de båda misstänkta häktade vid Ystads tingsrätt.

Det handlar om en 18-årig invandrarkvinna bosatt i Malmö samt en 30-årig man från Malmö med utländskt förnamn och mellanamn.

Båda är på sannolika skäl misstänkta för det grova rånet i Vollsjö. De är också misstänkta för ett grovt rån i Tomelilla och ett rån i Trelleborg.

Mannen är dessutom misstänkt för det grova rånet mot Carl Piper.

Enligt Kvällsposten har 30-åringen dömts "gång på gång" i flera år för brott, bland annat stölder och bedrägerier. Så sent som i december dömdes han till tre månaders fängelse för stölden av en glasskulptur i Lund värd två miljoner kronor. Det straffet har han inte börjat avtjäna. Han har hela 26 avsnitt i belastningsregistret.

Även kvinnan uppges vara känd av myndigheter. Hon ska ha tidigare ha varit tvångsomhändertagen sedan socialtjänsten bedömt att hon utsatte sig själv för fara.

Enligt Ystads Allehanda nekar de till brotten.

– Det finns uppgifter från flera av de drabbade att det var tre personer. Det kommer vi naturligtvis att titta på framöver. Mer än så kan jag inte kommentera i nuläget, säger åklagaren Emma Adolfsson till tidningen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Asylkaoset

Afghanen dödade ung student när han misslyckades med att vålda henne. Vänsterextremister skrek "rasistpack!" åt ungdomar som protesterade mot bestialiska mordet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0