Coronavaccin
En demonstrant håller upp ett plakat med texten "Unvaxxed control group. Team leader" under en protest mot tvångs­vaccineringen i november 2021.

Tvångsvaccinering dröjer i Österrike

Publicerad 8 januari 2022 kl 08.33

Utrikes. En månad innan den obligatoriska vaccinationen ska genomföras i Österrike tvingas makthavarna nu skjuta upp projektet. De tekniska systemen som krävs för att övervaka befolkningen är ännu inte klara, enligt OE24.

Dela artikeln

Införandet av obligatoriska vaccinationer från februari kommer sannolikt att dröja. Enligt ELGA GmbH, som utvecklar den tekniska lösningen, kommer det tekniska genomförandet inte att vara möjligt förrän "tidigast" i april.

Dessutom kritiserar dataskydds­ombudsmän lagförslaget. Organisationen ARGE Daten ser "flera problem" i sitt remissvar angående det nya lagförslaget. En del av kritiken handlar om att projektet kommer att införa ett slags omvänd oskuldspresumtion, där den enskilde måste bevisa att han har vaccinerat sig för att undgå straffansvar.

Landets universitet ger dock generellt tummen upp för tvångs­vaccination i sina remissvar.

Mer än 61.000 remissvar, som enligt österrikisk lag får skickas in av vem som helst, har redan kommit in på den österrikiska parlamentets webbplats.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.