" /> " /> " />
Carina Hägg

Twitterstorm utbröt när socialdemokrat länkade till Fria Tider

Publicerad 27 februari 2014 kl 11.20

Inrikes.Stor oro och ilska utbröt under onsdagskvällen på den sociala nätverkssajten Twitter, efter att det stod klart att riksdagsledamoten Carina Hägg (S) postat en länk till en artikel på Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Artikeln ifråga handlar om jihadisten Moazzam Begg, som gripits av brittisk polis misstänkt för att ha främjat terrorism i Syrien. Begg har flera gånger bjudits in till Sverige, bland annat av Fatima Doubakil, som var en av frontfigurerna bakom "hijabuppropet".

Häggs länkning följdes omedelbart av rasande reaktioner. En användare som kallar sig "ÄRRHÅ" poängterar att det är "oerhört olämpligt" att en riksdagsledamot länkar till en sajt som signaturen ifråga påstår vara såväl "antisemitisk" som "antimuslimsk".

Gustav Danielsson uppger att han blev så "jävla förbannad" när han såg länken att han inte "kunde somna", och ägnar därefter en stor del av kvällen åt att uppmärksamma diverse vänsterprofiler på Carina Häggs tweet.

"Fria tider? S-led gone bananas?", konstaterar Edvin Alam, som är politisk sekreterare för Moderaterna i Sollentuna.

När Carina Hägg insåg sitt misstag raderade hon det förhatliga inlägget och skrev en ny tweet utan länk till Fria Tider – något som bara ledde till ännu mer vrede. Gustav Danielsson försäkrade dock att det fanns skärmdumpar från originalinlägget bevarade för eftervärlden och att "journalister redan skrivit" om skandalen.

Carina Hägg, som har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i nästan 20 år, petades nyligen ned på riksdagslistan inför valet i år. Själv hävdar Hägg att det beror på att Islamiska förbundet utövat påtryckningar på Socialdemokraternas valberedning för att få bort henne.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0