" /> " /> " />
Carina Hägg

Twitterstorm utbröt när socialdemokrat länkade till Fria Tider

Publicerad 27 februari 2014 kl 11.20

Inrikes.Stor oro och ilska utbröt under onsdagskvällen på den sociala nätverkssajten Twitter, efter att det stod klart att riksdagsledamoten Carina Hägg (S) postat en länk till en artikel på Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Artikeln ifråga handlar om jihadisten Moazzam Begg, som gripits av brittisk polis misstänkt för att ha främjat terrorism i Syrien. Begg har flera gånger bjudits in till Sverige, bland annat av Fatima Doubakil, som var en av frontfigurerna bakom "hijabuppropet".

Häggs länkning följdes omedelbart av rasande reaktioner. En användare som kallar sig "ÄRRHÅ" poängterar att det är "oerhört olämpligt" att en riksdagsledamot länkar till en sajt som signaturen ifråga påstår vara såväl "antisemitisk" som "antimuslimsk".

Gustav Danielsson uppger att han blev så "jävla förbannad" när han såg länken att han inte "kunde somna", och ägnar därefter en stor del av kvällen åt att uppmärksamma diverse vänsterprofiler på Carina Häggs tweet.

"Fria tider? S-led gone bananas?", konstaterar Edvin Alam, som är politisk sekreterare för Moderaterna i Sollentuna.

När Carina Hägg insåg sitt misstag raderade hon det förhatliga inlägget och skrev en ny tweet utan länk till Fria Tider – något som bara ledde till ännu mer vrede. Gustav Danielsson försäkrade dock att det fanns skärmdumpar från originalinlägget bevarade för eftervärlden och att "journalister redan skrivit" om skandalen.

Carina Hägg, som har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i nästan 20 år, petades nyligen ned på riksdagslistan inför valet i år. Själv hävdar Hägg att det beror på att Islamiska förbundet utövat påtryckningar på Socialdemokraternas valberedning för att få bort henne.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Coronastöd mörkas för skattebetalarna

Regeringen har smugit in sekretessbestämmelse i lagen.. Konsekvensen: HELT omöjligt att granska coronafuskande företag.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Få stockholmare har antikroppar mot covid-19. Hittades endast i 7,3 procent av insamlade blodprover.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus