" /> " /> " />
Carina Hägg

Twitterstorm utbröt när socialdemokrat länkade till Fria Tider

Publicerad 27 februari 2014 kl 11.20

Inrikes.Stor oro och ilska utbröt under onsdagskvällen på den sociala nätverkssajten Twitter, efter att det stod klart att riksdagsledamoten Carina Hägg (S) postat en länk till en artikel på Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Artikeln ifråga handlar om jihadisten Moazzam Begg, som gripits av brittisk polis misstänkt för att ha främjat terrorism i Syrien. Begg har flera gånger bjudits in till Sverige, bland annat av Fatima Doubakil, som var en av frontfigurerna bakom "hijabuppropet".

Häggs länkning följdes omedelbart av rasande reaktioner. En användare som kallar sig "ÄRRHÅ" poängterar att det är "oerhört olämpligt" att en riksdagsledamot länkar till en sajt som signaturen ifråga påstår vara såväl "antisemitisk" som "antimuslimsk".

Gustav Danielsson uppger att han blev så "jävla förbannad" när han såg länken att han inte "kunde somna", och ägnar därefter en stor del av kvällen åt att uppmärksamma diverse vänsterprofiler på Carina Häggs tweet.

"Fria tider? S-led gone bananas?", konstaterar Edvin Alam, som är politisk sekreterare för Moderaterna i Sollentuna.

När Carina Hägg insåg sitt misstag raderade hon det förhatliga inlägget och skrev en ny tweet utan länk till Fria Tider – något som bara ledde till ännu mer vrede. Gustav Danielsson försäkrade dock att det fanns skärmdumpar från originalinlägget bevarade för eftervärlden och att "journalister redan skrivit" om skandalen.

Carina Hägg, som har suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i nästan 20 år, petades nyligen ned på riksdagslistan inför valet i år. Själv hävdar Hägg att det beror på att Islamiska förbundet utövat påtryckningar på Socialdemokraternas valberedning för att få bort henne.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0