Carina Hägg
Carina Hägg.

S-profil startar islamkritisk tankesmedja

Publicerad 25 april 2015 kl 14.10

Politik. Den socialdemokratiska profilen Carina Hägg har startat en islamkritisk tankesmedja berättade hon för Värnamo nyheter igår.

Gilla artikeln på Facebook

© Carina Hägg

En gång i tiden ett av Socialdemokraternas affischnamn.

Inför valet förra året petades den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg från Socialdemokraternas valsedlar efter att hon varnat för den framväxande islamismen i Sverige och påstått att den islamistiska ideologin "smält samman med Socialdemokratiska partiet".

Hägg hade fram till dess suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i 19 år och kommit att bli ett av partiets mer kända kvinnonamn.

Nu startar alltså den före detta S-profilen en islamkritisk tankesmedja som ska uppmärksamma problemen med islamism. Till tankesmedjan har hon bland annat lyckats värva terroristforskaren Magnus Norell från Utrikespolitiska institutet med en bakgrund inom Säpo samt den kulturkonservativa skribenten Johan Lundberg.

– Det svenska samhället har en oförmåga att hantera den framväxande våldsbejakande islamismen. Vi ser ett behov av en tankesmedja som synliggör och granskar de problem som finns, säger hon till Värnamo nyheter.

För tidningen beklagar sig även Hägg över att alla som protesterar mot islamismen eller talar om problemen med muslimsk fundamentalism stämplas som "islamofober".


Gängen markerar sina revir. För att förstå varför måste vi lämna det liberala sättet att tänka, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Handelsbanken: Räkna med 20 procent boprisfall

Banken varnar för måttlig nedgång.. Vid en utdragen pandemi beräknas fallet till 20 procent.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Politik

SD vill öka restaurangbesöken

SD väljer motsatt väg i coronatider.. Partiets Kalmarbas vill dela ut presentkort för att få fler besöka restauranger och butiker.0 

SD-topp tonar ned demografins betydelse

Inte så viktigt Sverige befolkas av svenskar, enligt Mattias Karlsson.. I het ordstrid om huruvida vårt lands invånare ska bestå av svenskar eller av indier, araber och andra folkslag från tredje världen.0 Plus

Vetenskap

Därför drabbas inte barn hårt av viruset. Väldigt få utvecklar allvarliga symtom.0 

Få stockholmare har antikroppar mot covid-19. Hittades endast i 7,3 procent av insamlade blodprover.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus