Carina Hägg
Carina Hägg.

S-profil startar islamkritisk tankesmedja

Publicerad 25 april 2015 kl 14.10

Politik. Den socialdemokratiska profilen Carina Hägg har startat en islamkritisk tankesmedja berättade hon för Värnamo nyheter igår.

Gilla artikeln på Facebook

© Carina Hägg

En gång i tiden ett av Socialdemokraternas affischnamn.

Inför valet förra året petades den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg från Socialdemokraternas valsedlar efter att hon varnat för den framväxande islamismen i Sverige och påstått att den islamistiska ideologin "smält samman med Socialdemokratiska partiet".

Hägg hade fram till dess suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i 19 år och kommit att bli ett av partiets mer kända kvinnonamn.

Nu startar alltså den före detta S-profilen en islamkritisk tankesmedja som ska uppmärksamma problemen med islamism. Till tankesmedjan har hon bland annat lyckats värva terroristforskaren Magnus Norell från Utrikespolitiska institutet med en bakgrund inom Säpo samt den kulturkonservativa skribenten Johan Lundberg.

– Det svenska samhället har en oförmåga att hantera den framväxande våldsbejakande islamismen. Vi ser ett behov av en tankesmedja som synliggör och granskar de problem som finns, säger hon till Värnamo nyheter.

För tidningen beklagar sig även Hägg över att alla som protesterar mot islamismen eller talar om problemen med muslimsk fundamentalism stämplas som "islamofober".


Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0