Carina Hägg
Carina Hägg.

S-profil startar islamkritisk tankesmedja

Publicerad 25 april 2015 kl 14.10

Politik. Den socialdemokratiska profilen Carina Hägg har startat en islamkritisk tankesmedja berättade hon för Värnamo nyheter igår.

Gilla artikeln på Facebook

© Carina Hägg

En gång i tiden ett av Socialdemokraternas affischnamn.

Inför valet förra året petades den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg från Socialdemokraternas valsedlar efter att hon varnat för den framväxande islamismen i Sverige och påstått att den islamistiska ideologin "smält samman med Socialdemokratiska partiet".

Hägg hade fram till dess suttit i riksdagen för Socialdemokraterna i 19 år och kommit att bli ett av partiets mer kända kvinnonamn.

Nu startar alltså den före detta S-profilen en islamkritisk tankesmedja som ska uppmärksamma problemen med islamism. Till tankesmedjan har hon bland annat lyckats värva terroristforskaren Magnus Norell från Utrikespolitiska institutet med en bakgrund inom Säpo samt den kulturkonservativa skribenten Johan Lundberg.

– Det svenska samhället har en oförmåga att hantera den framväxande våldsbejakande islamismen. Vi ser ett behov av en tankesmedja som synliggör och granskar de problem som finns, säger hon till Värnamo nyheter.

För tidningen beklagar sig även Hägg över att alla som protesterar mot islamismen eller talar om problemen med muslimsk fundamentalism stämplas som "islamofober".


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

"Fantastiskt bra gjort" Fick hjälp av dottern att spåra skäggige nedskräparen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av unga som vill ha skuldsanering

Mer än en fördubbling sedan i fjol.. "Många unga förstår inte vad en skuldsanering innebär."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0