Carina Hägg
Den finska konvertiten Helena Benaouda är ordförande i Sveriges muslimska råd.

Socialdemokraterna i hemligt samarbete med islamister

Expressen avslöjar idag:

  • Socialdemokraterna har hemligt avtal med ledande islamister
  • Partiet har förbundit sig att sätta muslimer på viktiga poster
  • Ingicks med Mahmoud Aldebe – som förespråkar sharialagar
Publicerad 31 januari 2014 kl 06.14

Inrikes. Socialdemokraterna har en hemlig överenskommelse med en islamistisk organisation om att arbeta för att kvotera in muslimer på politiska positioner, skriver Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

När S-veteranen Carina Hägg petades från Socialdemokraternas riksdagslista hävdade hon själv att det berodde på att hon varit kritisk till partiets samröre med Islamiska förbundet och dess ordförande Omar Mustafa.

Påståendet avfärdades som en konspirationsteori, men nu avslöjar Expressen att Socialdemokraterna verkligen har ett nära samarbete med en annan stor islamistisk organisation – Sveriges muslimska råd, SMR.

Enligt dokument som tidningen tagit del av slöt den tidigare kristna S-föreningen Tro och solidaritet så tidigt som 1999 ett avtal med SMR om att ”aktivt föra fram muslimer” för olika typer av politiska uppdrag. I dokumenten åtar sig Socialdemokraterna dessutom att driva igenom olika politiska frågor för islamisternas räkning, som att införa statliga imamutbildningar och muslimska helgdagar.

Ordförande för SMR var vid tiden för avtalet Mahmoud Aldebe (C), som öppet förespråkar att Sverige ska införa sharialagar. Den nuvarande ordföranden, Helena Benaouda, har kopplingar till muslimska terrorister.

Enligt Carina Hägg visar dokumenten att hennes misstankar stämmer.

– Socialdemokraternas samarbete med islamister handlar om makt, den politiska dagordningen och mandat. Jag är oerhört glad att avtalet avslöjats. Det visar samtidigt att grunden till varför jag sparkas var en lögn, säger Hägg till Expressen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.