Ung flicka överfallen och våldtagen i grönområde

Publicerad 16 april 2020 kl 18.38

Inrikes. En man har anhållits för en grov våldtäkt i Norrköping. Mannen har attackerat en flicka under 15 år och sedan våldtagit henne, enligt uppgifter till Aftonbladet. Vid gripandet var mannen lerig och bar på flickans telefon.

Gilla artikeln på Facebook

Det var vid tiotiden på onsdagen som polisen larmades till en ort i Norrköpings kommun gällande ett så kallat grovt våldsbrott.

Ett stort område spärrades av och kriminaltekniker arbetade på platsen hela eftermiddagen. Samtidigt inleddes en jakt på gärningsmannen i olika delar av kommunen.

På sin hemsida uppger polisen att det handlar om ett "grovt våldsbrott" men säger inte mer.

Enligt Aftonbladet handlar det dock om en grov våldtäkt mot barn.

Offret är en ung flicka under 15 år som blev överfallen och våldtagen av en okänd man i ett grönområde, skriver tidningen.

Kort efter händelsen greps en man av polisen. Enligt Aftonbladets källor ska polisen ha fattat misstanke eftersom mannen var lerig när han klev av ett tåg. När polisen sedan kontrollerade mannen hittades flickans mobiltelefon.

Polisens tes är att mannen blev lerig under våldtäkten.

– Det är ett väldigt tidigt skede så jag kan inte kommentera så mycket mer än att en person är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn, säger kammaråklagare Karin Evlinger till Aftonbladet och bekräftar att offret är under 15 år.

Den misstänkte är anhållen och åklagaren har till helgen på sig att begära honom häktad.

Åklagaren bekräftar också att offret och gärningsmannen inte känner varandra samt att den misstänkte greps på tågstationen.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Bekräftades vara äkta – nu tätnar mysteriet. Besättningen berättar om filmerna från närkontakten som militären först försökte mörka.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Riksbanken: Ny nedgång i ekonomin

Reporäntan kvar på noll procent. "Väntas vara kvar på den nivån de kommande åren."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0