Genrebild.

"Ung flicka" våldtagen i Uppsala – tredje övergreppet på tre dagar

Publicerad 5 augusti 2019 kl 16.00

Inrikes. En ung flicka har under natten utsatts för en våldtäkt i Stadsparken i Uppsala, meddelar polisen på sin hemsida. Det är den tredje våldtäkten eller våldtäktsförsöket på tre dagar.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under förmiddagen idag som polisen fick samtal från anhöriga till en flicka som gjorde en anmälan om våldtäkt.

Enligt de uppgifter som polisen går ut med handlar det om en "ung flicka" som våldtagits i Stadsparken under natten till måndag.

Brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker undersöker området.

Målsägaren har skickats till läkare för undersökning och när förundersökningsledare anser det lämpligt kommer förhör att hållas med flickan, enligt polisen.

Detta är den tredje händelsen på tre dagar. Två våldtäkter och ett misstänkt våldtäktsförsök har skett i Uppsala sedan i lördags.

Polisen vill ha uppgifter om våldtäktsförsöket i Luthagsesplanaden klockan 01.05 den 3 augusti, våldtäkten på Sysslomansgatan runt klockan 02.30-03.30 den 3 augusti samt den nu aktuella våldtäkten i Stadsparken under natten mellan den 4-5 augusti.

Polisens utredningspersonal efterfrågar vittnen till händelserna och polisen är "mycket angelägna" om att få in uppgifter från allmänheten som kan ha något med händelserna att göra, klargör man.

– Det finns inget som tyder på att det är en och samma gärningsmän till de tre händelser som har inträffat i Uppsala under helgen. Polisens förundersökningsledare bevakar alla tre händelserna för att se likheter i hur brotten har genomförts men betraktar brotten som tre separata händelser, säger polisen på sin hemsida.


Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Banbrytande läkemedel föryngrar människor. Forskarna själva chockade av resultatet.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0