Europa byter folk

Ungern: 2 miljoner invandrare har fått betalkort med 15 miljarder kronor

Publicerad 26 april 2019 kl 17.06

Utrikes. Över två miljoner invandrare har fått anonyma betalkort till en kostnad av 1,55 miljarder euro. Det hävdar nu den ungerska regeringen, uppger MTI.

Gilla artikeln på Facebook

Det har tidigare rapporterats om hur asylsökare som tar sig till Europa får betalkort med pengar.

Ungerns regering hävdar nu att det rör sig om två miljoner invandrare och en summa på totalt 1,5 miljarder euro, eller runt 15 miljarder svenska kronor.

– Över två miljoner människor har fått anonyma migrantkort. Motsvarande 1,55 miljarder euro har spenderats på detta sätt, säger den ungerske premiärministerns chefssäkerhetsrådgivare György Bakondi i ett uttalande.

Han menar också att korten är olagliga, eftersom europeiska medborgare inte tillåts äga anonyma bankkort. Sådana kort kan nämligen inte övervakas. Inget offentligt upphandlingsförfarande ska heller ha använts vid kortens utfärdande.

– Denna lösning, som inte är genomtänkt och som är olaglig, samt andra ansträngningar från Europeiska unionen att legalisera illegal invandring, så som visum och upprättande av rättsliga kanaler för invandringen, utgör en säkerhetsrisk för hälso- och sjukvården samt ekonomiska och kulturella konsekvenser för ungerska och europeiska medborgare, fortsätter Bakondi.

Enligt chefssäkerhetsrådgivaren försöker EU inte alls stoppa invandringen till Europa, utan tvärtom legalisera den.

Han påpekar också för att det fina vädret just nu har lett till en ökning av antalet invandrare som försöker ta sig till Europa via Balkan.


Coronavaccin

Blodbad vid jättelikt invandrarbråk. Migrationsverkets beslut: "Omänskligt" att skicka afghanen tillbaka till Ungern trots avslag på asylsökan.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0