Europa byter folk

Ungern: 2 miljoner invandrare har fått betalkort med 15 miljarder kronor

Publicerad 26 april 2019 kl 17.06

Utrikes. Över två miljoner invandrare har fått anonyma betalkort till en kostnad av 1,55 miljarder euro. Det hävdar nu den ungerska regeringen, uppger MTI.

Gilla artikeln på Facebook

Det har tidigare rapporterats om hur asylsökare som tar sig till Europa får betalkort med pengar.

Ungerns regering hävdar nu att det rör sig om två miljoner invandrare och en summa på totalt 1,5 miljarder euro, eller runt 15 miljarder svenska kronor.

– Över två miljoner människor har fått anonyma migrantkort. Motsvarande 1,55 miljarder euro har spenderats på detta sätt, säger den ungerske premiärministerns chefssäkerhetsrådgivare György Bakondi i ett uttalande.

Han menar också att korten är olagliga, eftersom europeiska medborgare inte tillåts äga anonyma bankkort. Sådana kort kan nämligen inte övervakas. Inget offentligt upphandlingsförfarande ska heller ha använts vid kortens utfärdande.

– Denna lösning, som inte är genomtänkt och som är olaglig, samt andra ansträngningar från Europeiska unionen att legalisera illegal invandring, så som visum och upprättande av rättsliga kanaler för invandringen, utgör en säkerhetsrisk för hälso- och sjukvården samt ekonomiska och kulturella konsekvenser för ungerska och europeiska medborgare, fortsätter Bakondi.

Enligt chefssäkerhetsrådgivaren försöker EU inte alls stoppa invandringen till Europa, utan tvärtom legalisera den.

Han påpekar också för att det fina vädret just nu har lett till en ökning av antalet invandrare som försöker ta sig till Europa via Balkan.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Traditionella jobb försvinner för unga

Vanligaste jobben: Rasta hund, städa, transportera saker.. Framtidens jobb är att sköta sköta tråkiga uppgifter åt babyboomers och andra äldre generationer.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "Ultras" tar strid mot liberala värden.0 Plus

Vetenskap

Studie: Diskriminering att ingen skrattar åt kvinnors skämt. Undersökte fördelningen av skratt i SVT:s "Vinterstudion".0 

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0