FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Ungern menar att migrationspakten är "ett förräderi mot de europeiska folken"

Publicerad 11 december 2018 kl 16.11

Utrikes. EU och FN har ett gemensamt mål: legalisera illegal invandring. Det säger Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó, som vill bevara den etniska sammansättningen i Europa. Han varnar nu för att 35 miljoner invandrare kan försöka nå Europa.

Gilla artikeln på Facebook

Under måndagen godkändes FN:s migrationspakt. Samma dag påstod FN-chefen António Guterres att västerländska länder behöver mer invandring för att klara välfärden.

Enligt Ungern så har FN och EU satt upp ett gemensamt mål: legalisera flödet av illegala invandrare, uppger den ungerska regeringen och den statliga nyhetsbyrån MTI. Det är syftet med avtalet.

– Det står nu klart att Bryssel och FN:s vilja är densamma, för det som nu händer i både FN och i Bryssel är en legalisering av illegal invandring, säger landets utrikesminister Péter Szijjártó.

Migrationspakten påstås vara ett sätt att styra upp och organisera invandringen. Men enligt Peter Szijjártó har den illegala invandringen till Europa varit organiserad och kontrollerad ända sedan 2015.

– Striden om man ska stoppa eller organisera invandring har pågått i tre och ett halvt år. Den ungerska regeringens ställning har varit tydlig och oförändrad från början: invandringen bär med sig faror. Men den kan stoppas och den måste stoppas, fortsätter ministern.

Han förklarar att det som hände under förhandlingarna kring FN:s migrationspakt var "inget mindre än ett förräderi av Europas folk", och dokumentet representerar inte alls europeiska intressen, menar han.

Utrikesministern är också orolig för att invandringen för evigt kommer förändra den etniska sammansättningen i Europa.

– Ungern vill att framtidens Europa ska förbli en plats där julen är jul, med ursprungligt firande och julgranar. Europa måste insistera på egna traditioner och arv, och i dag måste vi stå emot alla försök som syftar till att permanent ändra utseendet på EU:s befolkningar.

Den ungerska regeringen anser att Europa egentligen inte har ett flyktingproblem, utan ett invandringsproblem. Och den invandringen är så farlig att den "måste stoppas", betonar man på sin hemsida.

Enligt Peter Szijjártó finns det också riktiga flyktingar som tvingats lämna sina hem på grund av krig och terrorgrupper. Dessa människor ska hjälpas, säger han, men på plats eller på "närmaste säkra plats" intill hemländerna. Därför har Ungern utökat sitt hjälpprogram som bistår riktiga flyktingar att stanna i närområdena.

– Enligt de mest konservativa beräkningarna finns det 30-35 miljoner människor som skulle kunna försöka nå Europa, påpekar han.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Kastade molotovcocktails mot lokalen. Video: Men antirasisterna råkade fångas av övervakningskameran.0 Plus

Kräktes två liter "svart vätska" innan sin död. SMS:ade sin mamma: "Din pojke är i fara, om nånting händer med mig, undersök."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rena magin? Bostadspriserna fortsätter stiga – på bred front

Svenska boprisfesten tycks trotsa ekonomins lagar.. "När man inte tror att priserna kan stiga mer så gör de det ändå."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Mer från Utrikes

Flyganfall i östra Syrien. "Vi vet att vi träffade det mål vi var ute efter".0 

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen

Jätteböter för nätjättar.. Handlar om att bekämpa politisk korrekthet, enligt premiärminister Mateusz Morawiecki.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0