"Regeringen säger nej till obligatoriska kvoter"

Ungerska statens kampanj: "Vår etnicitet står på spel"

Publicerad 8 december 2015 kl 12.44

Utrikes. Den illegala invandringen medför kriminalitet och no go-zoner. Dessutom hotar den Ungerns kultur, religioner och etnicitet, varnar den ungerska regeringen i en kampanj mot EU:s tvingande invandringskvoter.

Gilla artikeln på Facebook

© Ungerns regeringen

Invandringen från tredje världen har enligt den ungerska regeringen lett till 900 no go-zoner i norra och nordvästra EU.

© Ungerns regeringen

Varje asylsökare kostar motsvarande 3.800 kronor i månaden för de ungerska skattebetalarna. Den ungerska minimilönen ligger på motsvarande 3.100 kronor.

I annonserna täcks en EU-flagga av en ungersk dito, ackompanjerat av budskapet "De obligatoriska kvoterna hotar vår kultur! Illegala invandrare respekterar inte våra lagar. De delar inte våra gemensamma kulturella värderingar. Den obligatoriska fördelningen skulle förändra vårt lands etniska, kulturella och religiösa sammansättning.".

Detta i den nationell kampanj mot EU:s asylkvoter som den ungerska regeringen just nu genomför, rapporterar affärstidningen Budapest Business Journal.

"Var 12 sekund anländer en ny invandrare illegalt”, skriver regeringen på kampanjsidan och varnar för terrorism, kriminalitet och ekonomisk belastning till följd av invandring från tredje världen.

På sidan påstås även att länderna i norra och nordvästra EU idag har 900 så kallade no go-zoner, där myndigheter och européer har tappat kontrollen till invandrargäng.

"Stängning av Ungerns södra gräns har uppfyllt sin funktion, men nu står vi inför ett nytt hot i form av obligatoriska kvoter.", varnar man, och påpekar att EU varken har tillfrågat de europeiska folken eller medlemsstaternas nationella parlament om kvoterna.

Enligt ungrarna skulle asylkvoterna, som man kallar för "Juncker-formeln", leda till att Ungern – ett land med 9,8 miljoner invånare – kan behöva ta emot upp till 15 tusen invandrare per år.

Förra torsdagen drog den ungerska regeringen EU inför Europadomstolen, eftersom man anser att EU inte har någon rätt att diktera över suveräna medlemsstaters gränser.

Och sedan ett par veckor tillbaka bedriver aktivister från regeringspartiet Fidesz en namninsamling mot kvoterna. De har hittills lyckats samla in över en miljon signaturer, skriver Daily News Hungary.


SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.