Inbördeskriget i Syrien och Irak
Amerikanskt stridsplan lyfter från ett hangarfartyg för att bomba Isis.

USA har dödat närmare 800 Isis-terrorister

Publicerad 24 november 2014 kl 06.47

Utrikes. Under de pågående amerikanska luftanfallen mot Islamiska staten i Irak och Syrien har närmare 800 ur den ökända terrororganisationen dödats.

Gilla artikeln på Facebook

Det uppger en syrisk människorättsorganisation som är baserad i Storbritannien, skriver AP. Totalt uppger organisationen att Isis förlorat 785 av sina terrorsoldater i amerikanska luftangrepp medan al-Qaida närstående Al-Nusrafronten förlorat 72 milismän i USA-ledda luftattacker.

Ett 50-tal civila uppges dessutom ha dödats i luftangreppen, däribland åtta kvinnor och fem barn. Totalt har det pågående inbördeskriget i Syrien kostat över 200.000 människoliv.

Medan USA fokuserar sin insats på att bomba Isis från luften har Storbritannien specialförband från Special Air Service (SAS) på plats på marken som de senaste veckorna så gott som dagligen utfört bakhåll och anfall mot Isis trupper och försörjningsleder, något som Fria Tider skrev om igår.


Åldringen hittades dumpad i skogsdunge. Men Muhammed är fri igen efter ett mycket kort straff – och vill göra politisk karriär.0 Plus

Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

På väg mot nya rekordnivåer efter EU:s bidragsbesked. Silverpriset har samtidigt stigit med 20 procent på en månad.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.