Inbördeskriget i Syrien och Irak
Amerikanskt stridsplan lyfter från ett hangarfartyg för att bomba Isis.

USA har dödat närmare 800 Isis-terrorister

Publicerad 24 november 2014 kl 06.47

Utrikes. Under de pågående amerikanska luftanfallen mot Islamiska staten i Irak och Syrien har närmare 800 ur den ökända terrororganisationen dödats.

Gilla artikeln på Facebook

Det uppger en syrisk människorättsorganisation som är baserad i Storbritannien, skriver AP. Totalt uppger organisationen att Isis förlorat 785 av sina terrorsoldater i amerikanska luftangrepp medan al-Qaida närstående Al-Nusrafronten förlorat 72 milismän i USA-ledda luftattacker.

Ett 50-tal civila uppges dessutom ha dödats i luftangreppen, däribland åtta kvinnor och fem barn. Totalt har det pågående inbördeskriget i Syrien kostat över 200.000 människoliv.

Medan USA fokuserar sin insats på att bomba Isis från luften har Storbritannien specialförband från Special Air Service (SAS) på plats på marken som de senaste veckorna så gott som dagligen utfört bakhåll och anfall mot Isis trupper och försörjningsleder, något som Fria Tider skrev om igår.


Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

"Klimathotet"

Går steget längre än Greta. Nu presenteras slutgiltiga lösningen på "klimatkrisen".0 Plus

Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Ekonominyheter

Ingves ”djupt orolig" för sitt eget boprisrally

Riksbankschefen beklämd av lånefesten.. "Har pratat om bostadsmarknaden sedan jag började på Riksbanken" men inte gjort nåt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.