USA:s svar efter Iran-tweet om "krig mot rasism": "Ni hänger homosexuella"

Publicerad 31 maj 2020 kl 14.08

Utrikes. En Twitterdispyt har brutit ut mellan USA:s utrikesminister Mike Pompeo och hans iranske motsvarighet Javad Zarif.

Gilla artikeln på Facebook

Zarif anklagar i ett inlägg från igår märkt med hashtaggarna "BlackLivesMatter och #WorldAgainstRacism USA för rasism, korruption, orättvisor och inkompetent ledarskap. "Det är hög tid för hela världen att förklara krig mot rasismen", twittrar den iranske utrikesministern.

Många som kommenterar inlägget tycker emellertid att det är hyckleri av Iran att tala om mänskliga rättigheter. Inte minst har exiliranier reagerat på debattinlägget med tanke på hur Iran avrättar och lönnmördar regimkritiker och behandlar kvinnor som vägrar följa landets slöjtvång.

Och natten till idag, svensk tid, anslöt sig USA:s utrikesminister Mike Pompeo till kritikerna. "Ni hänger homosexuella, stenar kvinnor och utrotar judar", twittrar han.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stor majoritet vill ta emot färre asylsökare

Allt fler svenskar får nog. Andelen som vill ta emot fler har krympt till endast 8 procent.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.