Ismail Abdo.

Utredning mot åklagare som är kusin med gängledare läggs ner

Publicerad 9 februari 2024 kl 11.23

Inrikes. En kvinnlig åklagare som är kusin till gängledaren Ismail Abdo utreddes misstänkt för tjänstefel. Men läggs förundersökningen ned, med hänvisning till att det inte går att bevisa att åklagaren har handlat brottsligt.

Dela artikeln

Ismail Abdo var tidigare Rawa "Kurdiska räven" Majids högra hand, men när Foxtrotnätverkets splittrades startade en mycket blodig våldsvåg.

En förundersökning om tjänstefel inleddes under hösten 2023 mot åklagaren i Stockholm, som är kusin till Ismail Abdo. Skälet var att det kunde misstänkas att hon hade handlagt ärenden där det fanns kopplingar till den gängkriminella släktingen.

Men utredningen har nu lagts ned, meddelar åklagaren.

– Utredningen har inte kunnat visa att de personer som varit involverade, i de ärenden där åklagaren varit förundersökningsledare, haft koppling till det påstådda kriminella nätverk där en släkting till åklagaren påstås vara eller har varit en av ledarna. Det går med andra ord inte att visa sådana omständigheter som krävs för att ifrågasatta förtroendet för åklagarens opartiskhet i utredningarna, säger chefsåklagare Lars Morand, som varit förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.


Nyheter från förstasidan

Skuldsatta dödsbon ökar när fler boomers dör

"Det kan bli en överraskning". Banken har förtur när den belånade generationen går bort.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.