Bråvallafestivalen

Våldtäkt anmäld under Zara Larsson-konsert

Publicerad 1 juli 2016 kl 07.21

Inrikes. En yngre kvinna har anmält att hon blivit utsatt för en våldtäkt i publikhavet under torsdagskvällens Zara Larsson-konsert på Bråvallafestivalen, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt polisen rör det sig enligt kvinnan om en "fullbordad våldtäkt" där någon har tilltvingat sig ett samlag bakifrån. Anmälan inkom vid 22.30-tiden på torsdagskvällen alldeles efter att brottet ska ha inträffat.

–  Våldtäkten ska ha skett framför scenen. Uppgifterna och signalementet vi har är vagt, jag vet inte exakt var det ska ha skett, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg till Norrköpings Tidningar.

Kvinnan, som är förd till sjukhus för undersökning, har inte kunnat lämna något signalement på gärningsmannen. Detta eftersom hon ska ha blivit så rädd att hon sprang därifrån utan att titta bakom sig.

Polisen undersöker nu om det kan finnas videobilder från området som visar gärningsmannen, enligt Aftonbladet. Enligt NT talar man även med potentiella vittnen i området.

Förutom våldtäkten anmäldes ett "sexuellt ofredande" under kvällen, enligt Dagens Nyheter. Detta då två unga kvinnor ska ha blivit filmade av en man när de urinerade offentligt, enligt DN.


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ikea drar tillbaka sin katalog – bild på afrikan "rasistisk"

"Vi är djupt ledsna." Rasistiskt med siffror på afrikanens tröja, enligt medarbetare.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0