"Den korte" kommer undan med drygt ett års fängelse för våldtäkten. Formellt är minimistraffet för våldtäkt två års fängelse.

Våldtog i Malmöpark på nationaldagen – döms till särskilt lågt straff för han "drabbas" så hårt av utvisning

Publicerad 18 december 2019 kl 17.49

Inrikes. De två araberna greps direkt efter att "Efterlyst" i TV3 publicerat bilder på dem. Nu döms den ene av dem till ett mycket kort fängelsestraff och utvisning för att ha våldtagit och dödshotat en kvinna i Malmö, men den andre frias.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ägde rum i Folkets park i Malmö på nationaldagen den 6 juni i år.

Kvinnan berättade att hon hade lämnat sitt sällskap för att uträtta sina behov i en buske i parken. Då dök de två araberna upp, var hotfulla och hånskrattade åt henne. Båda förde upp sina fingrar i hennes underliv medan de höll fast henne, enligt kvinnan.

Hon hade efter våldtäkten blåmärken och hudavskrapningar över kroppen samt sugmärken på halsen.

– Jag förstod inte att det verkligen hände eftersom det var år 2019 och killarna trots Metoo och allt ändå inte fattade någonting, sade kvinnan i förhör.

Den ene mannen, en 21-årig palestinier som kvinnan hänvisade till som "den korte", hotade också att döda kvinnan i mitten av november i samband med slutdelgivningen av utredningen.

Han dömdes idag för våldtäkt och olaga hot till fängelse i 1 år och 9 månader, vilket egentligen betyder ett år och två månaders fängelse eftersom Sverige tillämpar automatisk så kallad två tredjedelsfrigivning. Detta trots att minimistraffet för våldtäkt egentligen är två år. Mannen ska också utvisas med förbud att återvända till Sverige på tio år.

Malmö tingsrätt motiverar det speciallåga straffet på följande sätt:

"Hen förorsakas men till följd av utvisning"
"Har någon begått brott innan hen fyllt tjugoett år, ska hens ungdom enligt 29 kap. 7 § brottsbalken beaktas särskilt vid straffmätningen. [...] Vid straffmätningen ska rätten [...] utöver brottets straffvärde i skälig omfattning beakta om den tilltalade förorsakas men till följd av att hen på grund av brottet utvisas ur riket."

Enligt domstolen "drabbas" våldtäktsmannen" särskilt hårt av utvisningen eftersom han kommer att registreras på spärrlistan i Schengens informationssystem, "vilket kan leda till att han inte får tillträde till någon av Schengenstaterna där hans släktingar och eventuellt även hans far befinner sig".

Den andre mannen, "den långe", som visade sig vara en 26-åring från Jordanien, frikänns från åtalet. Enligt tingsrätten saknas det i princip stödbevisning för den mannens delaktighet.

Kajsa Cavallin, kammaråklagare Malmö åklagarkammare, är inte nöjd med utfallet.

– Jag kommer att överklaga gällande båda personerna. Det både gällande ansvarsdelen för den frikände och påföljdsdelen för den dömde, säger hon.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0