GLÄDJETÅRAR: "Vi samlas idag, och vi är många. Jag känner tacksamhet, glädje. Lycka", skriver en av Moradis beundrare. Så sent som i februari släpptes den åldersbluffande och sexdömde afghanen ur förvaret – bland annat med hänvisning till hans popularitet i sociala medier, enligt Samhällsnytt.

Vänsterkvinnor "gråter av glädje" när sexdömde Arif Moradi får stanna i Sverige

Publicerad 8 april 2018 kl 16.08

Inrikes. De afghanska flyktingbarnens talesman Arif Moradi har nu beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Detta trots att han nyligen dömdes för att ha sexattackerat en en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger. Beskedet har väckt stor glädje bland hans beundrare – medelålders kvinnor som i många fall är knutna till Socialdemokraterna.
"Jag gråter av glädje, av lättnad som fyller mitt hjärta", skriver en av anhängarna på Facebook.

Gilla artikeln på Facebook

Migrationsdomstolen i Stockholm beslutade i slutet av mars att bevilja Arif Moradi uppehållstillstånd och dessutom ge honom flyktingstatus, rapporterar Samhällsnytt.

Som stöd för att han skulle få stanna hade den sexdömde afghanen bland annat lämnat in en bild till domstolen på sig själv när han skakar hand med statsminister Stefan Löfven (S). 

Han uppgav också att han har konverterat till kristendom, enligt Samhällsnytt.

Migrationsverket konstaterade tidigare i sin utredning att det var uppenbart att Moradi inte hade "konverterat till kristendomen till följd av en genuin kristen övertygelse". Trots det väljer Migrationsdomstolen alltså nu att ge honom uppehållstillstånd.

Afghanan, som hyllats i en rad medier som talesman för så kallade flyktingbarn, fick avslag på sin asylansökan redan i oktober 2015. Han har både i Sverige och andra europeiska länder sökt asyl med olika identiteter och olika födelsedatum.

Sexattackerade 14-årig konfirmand
I oktober 2017 dömdes han för att ha sexuellt ofredat en 14-årig flicka på ett konfirmationsläger anordnat av Östra Ryds församling. Flickan lyckades fly och låsa in sig på en toalett efter att den afghanske mannen kastat sig över henne, satt sig grensle över henne och försökte dra av hennes kläder.

I samband med rättsprocessen fick Arif Moradi starkt stöd av en stor grupp medelålders och äldre kvinnor som engagerat sig för så kallade flyktingbarn. I beundrarskaran finns personer ur Socialdemokraternas toppskikt i Söderköping.

På Facebook anklagade flera av kvinnorna den 14-åriga flickan för att ha ha ljugit om övergreppet. Vissa av dem önskade också att flickan skulle drabbas av vedergällning.

Enligt Samhällsnytt sattes Moradi så sent som i november i förvar i väntan på utvisning. Migrationsverket släppte honom dock på fri fot i februari "med hänvisning till bland annat Moradis popularitet i sociala medier".

"Inget kan stoppa honom nu"
Migrationsverkets beslutet att trots allt detta bevilja Arif Moradi uppehållstillstånd och flyktingstatus har skapat glädjeyra bland afghanens beundrarskara.

"Jag känner hur jag blir tårögd, börjar gråta av både glädje och lättnad, lycklig, hoppas att ingen sitter nära, vill inte att de ska stirra. Samtidigt vill jag bara ställa mig upp, skrika rakt ut, HAN HAR FÅTT DEN NU, SITT UPPEHÅLLSTILLSTÅND, och jag vet att inget kan stoppa honom nu", skriver en anhängare på Facebook och fortsätter:

"Vi samlas idag, och vi är många. Jag känner tacksamhet, glädje. Lycka. Han är lycklig. Det räcker för mig. Vi andra delar hans lycka, vi delar hans glädje."


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åtta gånger fler sjuka med vaccin än utan

Stockholm massvaccinerades. Då ökade smittspridningen med 800 procent.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.