Våldtog tre flickor – får ett års ungdomsvård

Publicerad 10 maj 2021 kl 16.05

Lag & Rätt. Syriern påstår sig vara 17 år och kommer därför undan med ett års ungdomsvård och får stanna i Sverige efter att ha våldtagit tre olika flickor. Flickorna var när de våldtogs 12, 13 respektive 15 år.

Gilla artikeln på Facebook

Kvällsposten rapporterade på söndagen om att en "pojke på 17 år" i Landskrona dömts för att ha våldtagit tre olika flickor i åldrarna 12, 13 och 15.

Brotten begicks under 2020. 17-åringen, en syrier, var i höstas placerad hos ett svenskt par som agerade jourhemsföräldrar åt honom.

Den 12-åriga flickan våldtogs i september när jourhemsföräldrarna och syriern hälsade på hemma hos en familj. Jourhemsfamiljerna hade inför besöket infortmerat syriern om att det i familjen fanns en flicka som var 12 år.

På förmiddagen efter en gemensam middag klev den unge araben in i 12-åringens flickrum och förklarade att han skulle ha sex med henne, varpå han våldtog flickan. Hon försökte gråtande få honom att sluta, och förklarade att hon bara var 12 år och sade att det gjorde jätteont, men syriern bara fortsatte.

Den 13-åriga flickan blev våldtagen av syriern i sin skolas idrottshall i april 2020.

Den 15-åriga flickan våldtogs på natten den 7 november. Hon hade låtit syriern sova över hos henne när han uppgav att han hade missat sista bussen till Landskrona.

Syriern har nu dömts för våldtäkt, tre fall av våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande, ringa narkotikabrott, samt ringa vapenbrott.

"Straffvärdet för den samlade brottsligheten för en vuxen person överstiger inte obetydligt fyra år och är dessutom brottslighet av sådanart att skälen för fängelse gör sig starkt gällande", skriver Lunds tingsrätt.

"När domstolen reducerar straffvärdet med hänsyn till [våldtäktsmannens] ungdom kvarstår ett straffvärde på ungefär 18 månader", fortsätter domstolen.

Tingsrätten väljer dock att döma honom till ett års sluten ungdomsvård.

Våldtäktsmannen hade hänvisat till att det "finns saker från hans uppväxt och flykt med familjen från Syrien som han behöver hjälp med att bearbeta".

Syrierns ålder ifrågasattes under utredningens gång. Han kom till Sverige på grund av anknytning till sin far. Till stöd för ansökan lämnade sin in en papperskopia på ett syriskt pass där det påstås att han är född 01-01-2004. Att ange sitt födelsedatum till första januari är mycket vanligt bland invandrare från tredje världen som ljuger om sin ålder.

Våldtäktsmannen tilldelades svenskt medborgarskap år 2018 och kan därför inte utvisas hem tilla rabvärlden med nuvarande lagstiftning.


Chockerande videon. Skräckdådet sker mitt på dagen – inför publik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronalagen förlängs till 2022

Socialutskottet ger grönt ljus. Den "tidsbegränsade" lagen skulle ha löpt ut sista september.0 

Ekonominyheter

Swedbank har Sveriges minst nöjda kunder

Nya siffror från Svenskt Kvalitetsindex.. Här är Sveriges bästa – och sämsta – banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Han byggde en bit Europa – i Guatemala. Leon Kriers nya stad ser allt annat än ny ut.0 

Mer från Lag & Rätt

Lade upp nazisymboler. "Ville återskapa amerikansk fängelsemiljö med fokus på filmen American History X." 0 

Mördare får 136.000 kronor av JK

Nytt kontroversiellt beslut från Mari Heidenborg, 60.. Utsattes "för lidande" eftersom han blev frihetsberövad. 0 

Korruptionsrättegång måste tas om – domare var själv gift med politiker

Hovrättens beslut i härvan kring Vårdexpressen.. Nämndeman och vittnen satt i samma styrelse för en intresseorganisation inom vården.0 

Delseger för Swedbank mot Fria Tiders grundare

Dom: Banken slipper följa GDPR.. Det är "föremål för diskussion" om lagen har någon "praktisk betydelse", enligt rätten.0 

Vetenskap

Gott om kritiska metaller i nordiskt urberg. EU oroas över tillgången på sällsynta råvarorna.0 

Mediers roll viktig för att sprida propaganda om klimatförändringar. "Får konsekvenser i det bredare sammanhanget".0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0